top of page
  • Bianca

Waarom is wandelen gezond?

Bijgewerkt op: 10 nov. 2021Wandelen is zowel geestelijk als lichamelijk goed voor je.Waarom is wandelen nou zo gezond?

* Het versterkt de botten en spieren, wat kans op botontkalking vermindert. Ook helpt het kraakbeen op te bouwen waardoor je soepeler kunt bewegen.

* Dagelijks wandelen verlaagt het cholesterolgehalte in het bloed en de bloeddruk. Het

verbetert de conditie van de bloedvaten en het hart.

* Wanneer je veel wandelt vergroot je het vermogen van de longen om zuurstof op te

nemen.

* Dagelijkse wandelingen zorgen ook dat je de kans op diabetes type twee met achtenvijftig procent verlaagt.

* Als wandelaar functioneert je geheugen beter. Ook vermindert met een actief leven het risico op alzheimer met twintig tot vijftig procent.

* Wandelen helpt tegen depressieve gevoelens en stress.

* Het is goed voor een goede nachtrust.

* Een uur stevig (vijf km per uur) wandelen kost ongeveer 240 kcal per uur, het helpt dus ook met afvallen.

* Wandelen stimuleert de darmen en de stofwisseling

Buiten al deze voordelen verbeterd wandelen je humeur en je conditie en is het hartstikke leuk.


Waar wandelen vroeger veel als saai en suf werd bestempeld, ook door mij, is het nu in. Helemaal tijdens de lock-downs in Corona tijd trokken veel mensen er op uit om de nodige beweging en frisse lucht te krijgen.Sinds wij in Spanje wonen wandelen wij veel meer dan voorheen. Wandelen door de bergen vind ik dan ook heerlijk. Meestal tenminste, soms is het zo’n lange of steile klim dat ik blij ben als ik boven ben. Met zo’n uitdaging voel ik me na de wandeling wel extra voldaan!


We hebben bij ons in de omgeving al heel wat wandelingen gedaan. Zo wandelden wij de Torrecilla, de hoogste top van de Sierra de las Nieves en tevens de hoogste berg waar wij op uitkijken. Dit is een lineaire wandeling van tien kilometer heen en dus ook weer tien kilometer terug en ongeveer duizend hoogtemeters verschil. Dat was een hele mooie, uitdagende wandeling voor ons met een fantastisch uitzicht vanaf het hoogste punt.

Wil je hier meer over lezen ga dan naar deze weblog.Bij ons in de directe omgeving kun je ook mooie wandelingen maken. Vanuit het dorp starten twee rondwandelingen van beiden zo’n tien kilometer. De route wordt middels paaltjes goed aangegeven. Ook kunnen wij mooie wandelingen aanraden vanuit Nido Aguila Blanca die wij in de loop der jaren zelf uitgestippeld hebben. Lees ook onze weblog over wandelen specifiek in Zuid-Spanje.


Ook kun je je aanmelden voor ons e-boek met vijf wandelingen die je bij ons vandaan kunt gaan ontdekken. Meld je aan op onze pagina.


43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page