top of page
knutselen vakantiepark Spanje
zwemmen in natuurwater Andalusië

                        

 

 

 

 

 

 

Nido Aguila Blanca is een kleinschalig vakantiecomplex waar privacy en kindvriendelijkheid perfect samengaan. Kom vakantie vieren met kinderen in Andalusië

 

Op vakantie naar Spanje met een baby

 

Lijkt het onhandig om met een baby op vakantie te gaan en niet alle spullen bij de hand te hebben. Wij hebben kinderbedjes en stoelen te leen. Ook hebben wij een buggy, een babybadje, een wippertje, een babyfoon, een draagzak en een babywandel rugzak. Dit op basis van beschikbaarheid.

Scheelt weer spullen meenemen op vakantie.

 

 

Peuterzwembad

 

Voor de allerkleinsten kunnen wij een peuterbadje plaatsen. Natuurlijk mogen ze ook in het grote zwembad. Velen hebben daarin al (beter) leren zwemmen.

 

Ponyrijden

 

Op onze shetlandpony Rayo kunnen kinderen tot ongeveer 10 jaar ponyrijden. Uiteraard mogen de kinderen ook helpen met verzorgen. Voor de grotere kinderen is er een paardenstal in de buurt waar ze lessen in de bak kunnen volgen of een buitenrit kunnen maken.

 

Activiteiten

 

Vaak worden er spelletjes gespeeld of we gaan wandelen, dikwijls met de pony erbij. Bij onze gezamenlijke maaltijden kunnen de kinderen samen spelen of zwemmen en de ouders kunnen gezellig natafelen.

 

De stranden van de Costa del Sol

 

Er zijn veel mooie stranden aan de Costa del Sol. Zeer geschikt voor kinderen zijn die bij Marbella, aangezien zij een ondiepe, lange inloop hebben. Vanaf Nido Aguila Blanca is het twintig minuten rijden naar het dichtsbijzijnde strand van Marbella, waar je kunt kiezen uit de drukte bij de boulevard of naar de rustige strandjes bij de duinen kunt gaan.

Torremolinos en Malaga zijn ongeveer 40 minuten rijden maar hebben ook mooie stranden.

Overal aan het strand vindt je de zogenaamde chirinquitos, dit zijn eettentjes op het strand waar je heerlijk verse vis kunt eten. De specialiteit is de "espeto de sardinas", dit zijn sardientjes op een stokje van de barbecue, heerlijk!

 

Dagtripjes Zuid-Spanje

 

In de omgeving zijn vele leuke uitstapjes met kinderen te maken. De uitstapjes die hieronder staan zijn niet meer dan 1 uur rijden bij ons vandaan.

 

* Aqualand, een waterpark met plezier voor de kleintjes en de groteren.
http://www.aqualand.es/torremolinos/index.php?  wlang=en

 

* Bioparc Fuengirola, een mooi aangelegde dierentuin met kleine Afrikaanse dieren waar alleen natuurlijke omheiningen zijn. http://www.bioparcfuengirola.es/en/

 

* Het stuweer bij Ardales, een groot stuwmeer waar je kan picknicken, zwemmen en met een waterfiets of kano het meer kunt verkennen.
http://es.wikipedia.org/wiki/Embalses_Guadalhorce-Guadalte


* Selwo, 2 parken. De ene is een safaripark en de andere een dolfinarium. http://www.selwo.es/

 

* Rio Grande, slechts tien minuten bij ons vandaan ligt deze rivier waar het hele jaar door gezwommen en gewandeld kan worden. Het water is heerlijk     helder en lekker fris voor de warme zomerdagen. Er zijn wat rotsen waar van af gesprongen kan worden. Er zwemmen vissen en soms zie je een kikkertje of schildpad

 

* Caminito del Rey, Voor degenen zonder hoogtevrees is het smalle, recentelijk gerenoveerde pad langs de bergwand een prachtige wandeling. Voor kinderen vanaf 8 jaar. Wel ruim van te voren reserveren! http://www.caminitodelrey.info/en/#4

* Aventura Amazonia: een park vlakbij de kust in Marbella waar je tussen de bomen kunt klauteren en tokkelen. Vanaf 4 jaar.

   Aventura Amazonia Marbella (English version) (aventura-amazonia.com)

* Fietsen in Malaga of Marbella. Begeleide fietstochten met veel informatie over de steden of losse fietsverhuur.  Ze hebben ook kinderfietsen, kinderzitjes en helmen. www.malagabiketours.eu of www.biketoursmalaga.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tips voor kinderen in Andalusië

bottom of page