top of page
  • Bianca

Ga voor die wandelvakantie in Andalusië!

Bijgewerkt op: 15 sep. 2020

Wandelvakantie Andalusië
Als er één ding is wat je fantastisch kunt doen in Zuid-Spanje dan is het wandelen. Ook een individuele wandelvakantie is heel goed mogelijk.

Ach, eigenlijk zijn er nog veel meer leuke dingen, maar nu wil ik voornamelijk over wandelen in Andalusië vertellen.

Niveau wandelen Zuid-Spanje

Wandelen is mogelijk voor alle niveau’s in Andalusië. Langs de kust, over de boulevards is het voornamelijk vlak op verharde ondergrond. Hier loop je grotendeels vlak langs de zee met onderweg genoeg gelegenheden om te stoppen voor een hapje of een drankje. Vaak staan er bomen op de boulevards zodat je gedeeltelijk in de schaduw kunt lopen.

Mijn favoriet is het maken van fantastische wandelingen in de natuur en door de bergen van Andalusië. Wij wonen zelf in het achterland van Marbella in de provincie Malaga, waar de natuur erg mooi is. Het spreekt natuurlijk wel voor zich dat hiken door de bergen veel zwaarder is dan een wandeling over de boulevard, maar dat is zeker de moeite waard.

De prachtige natuur, de kick als het lukt om de wandeling uit te lopen en de prachtige uitzichten kunnen het verslavend maken. Leuke bijkomstigheid is dat het ook nog eens ontzettend gezond is.

Wanneer op wandelvakantie Andalusië

Doorgaans is het weer in Andalusië het gehele jaar door zonnig. Ook in de winter is het over het algemeen goed wandelweer. Al kan het in het hoogseizoen erg warm zijn, vooral in de bergen. Dan is er natuurlijk de mogelijkheid om ´s morgens vroeg of ´s avonds te gaan wandelen, maar dan kom je niet aan de lange tochten toe. De ideale tijd om te komen wandelen is van oktober tot april.

Gemarkeerde wandelroutes Spanje

Er zijn veel wandelroutes in Andalusië en ze zijn makkelijk te volgen. Bij ons in de omgeving zijn het laatste jaar veel routes voorzien van nieuwe wegwijzers en paaltjes.


Markeringen wandelpaden Spanje​

* Langere afstanden zijn Grandes Recorridos, oftewel GR's. Deze zijn rood/wit. Minimum afstand: vijftig kilometer, voor gevorderden dus!

* Kortere afstanden worden pequeños Recorridos genoemd, oftewel PR's. Deze zijn geel/wit en zijn gewoon dagtochten.

* Andere soorten wandelpaden in Spanje kunnen natuurlijk andere kleuren hebben.

Trektocht door de bergen van Andalusië


Een heel leuk verslag van drie Belgische heren die op ons vorige vakantieverblijf verbleven. Zij gebruikten onze locatie die vlakbij onze huidige locatie ligt als uitvalsbasis voor een prachtige wandeltrektocht door de directe omgeving. Laat je enthousiast maken en lees hun tips en informatie. Reis verslag Sierra de las Nieves

Benodigdheden wandelen Andalusië


* Zorg voor goede wandelschoenen, vooral in de bergen zijn de paden ongelijk met veel losse stenen en boomwortels.

* Een rugzak.

* Fles om drinken mee te nemen, het best natuurlijk een navulbare met het oog op het milieu. Vooral in de bergen is water noodzakelijk.

* Eten, zaken die je energie kunnen geven.

* Iets om te navigeren, met mijn telefoon gaat dat altijd prima.

* Zonnebrand crème, zelfs in de winter. Met driehonderd dagen zon per jaar is dit aan te raden.

* Iets om het hoofd mee te bedekken.

Verblijf wandelvakantie Zuid-Spanje

Er zijn vele verschillende verblijf mogelijkheden. Van B&B’s tot luxe hotels, hostels en paradores. Deze laatste is een uniek netwerk in eigendom van de staat. Velen zijn prachtig gerestaureerde, historische gebouwen zoals Moorse forten, paleizen, kastelen en voormalige kloosters. Als dat niet authentiek is?! En kamperen kan natuurlijk ook, al zijn kleinere campings wat moeilijker te vinden, ze zijn er wel.

Wijzelf hebben drie huisjes in Guaro, provincie Malaga. Deze liggen centraal gelegen voor verschillende wandelingen vlakbij het Nationaal park Sierra de las Nieves. www.nidoaguilablanca.com

Op onze website vind je onder andere twee pagina´s over wandelen. Wij helpen graag bij het samenstellen van jouw ideale wandelvakantie.

Uitdagende wandeling provincie MalagaVlakbij het dorpje Yunquera in de provincie Malaga ligt de berg Torrecilla. Hier heb je een fantastisch mooie wandeling naar de top van de berg die op 1919 meter ligt. Je begint al op hoogte, in totaal klim je 1000 meter.

De route start bij een parkeerplaats iets voorbij het dorp.

We raden aan om vroeg te beginnen, zodat je rustig je tijd kunt nemen om van deze prachtige wandeling te genieten. Hier loop je eerst een heel stuk door een dennenbos heen en na ongeveer een uur kom je op een open vlakte uit. Op een gegeven moment kom je op een gedeelte uit met speciale bomen. Maar des te hoger je klimt des te minder bomen er staan. Vlak voordat je de laatste steilere klim gaat maken kom je nog bij een bron waar je je fles bij kunt bijvullen en dan begint de vrij steile klim van zo’n vierhonderd meter naar de top.

En dan.....daarboven gekomen heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Ik vond het echt te gek!

Wil je precies weten waar deze prachtige wandeling start en nog vier van onze favoriete wandelingen, vraag dan ons gratis kadootje aan. Dit is een e-boek met de beschrijving over vijf van onze mooiste wandelingen. Er wordt ook in uitgelegd hoe je bij de start van de wandelingen komt.


119 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page