top of page
hiking Andalusia.jpg
Hiking Spain.jpg

 Wandelen Andalusië

Prachtige stranden Zuid-Spanje.jpg
wandelen amandelbloesem.JPG

Welke mogelijkheden qua wandelen zijn er in Zuid-Spanje?

Wandelen in Andalusië is geweldig! Een individuele wandelvakantie is heel goed mogelijk, wij helpen je graag met de invulling hiervan. Je vindt in onze omgeving een aantal van de mooiste wandelgebieden van Spanje. Het is heel divers en voor elk niveau.

                          

                           Er zijn de boulevards langs de kust, hier kun je kilometers lang stappen en het is over

                           het algemeen allemaal plat dus voor veel mensen zijn deze wandelingen goed te doen.

                           Het lekkere van wandelen hier is dat je grotendeels langs de zee loopt wat altijd een

                           mooi uitzicht geeft en meestal een verkoelende bries met zich meebrengt. Ook kom

                           je hier onderweg volop restaurantjes en barretjes tegen waar je een hapje en een

                           drankje kunt nuttigen. Het meebrengen van eigen eten en drinken is dus niet noodzakelijk.

 

 

Ook zijn er prachtige wandelingen in de bergen te maken. Hier zijn verschillende niveaus in te vinden, enige conditie is hier wel vereist. Je krijgt er echter veel voor terug, de natuur is fantastisch en de uitzichten zijn prachtig. Meestal vindt je op deze wandelingen rust en zal je weinig andere mensen tegenkomen. De uitdaging van het bereiken van een bergtop mogen we ook niet vergeten, dat is geweldig en voelt voor velen als een overwinning.

In de bergen loop je voornamelijk door de natuur, vergeet dus geen eten en drinken mee te nemen en geniet van een picknick met panorama uitzichten. Mocht je een dorpje tegenkomen onderweg dan is hier natuurlijk wel altijd de mogelijkheid om wat te nuttigen. Op deze tochten kom je over het algemeen in het echte Spanje terecht. Kleine witte dorpjes tegen de berg geplakt, boomgaarden met olijfbomen, mensen die nog gebruik maken van ezels en doorgaans vriendelijk groeten.

 

Wanneer op wandelvakantie in Andalusië?

Doorgaans is het weer in Andalusië het gehele jaar door zonnig. Dit is heerlijk weer voor een wandeling al kan het in het hoogseizoen erg warm zijn, vooral in de bergen. Dan is er natuurlijk de mogelijkheid om ´s morgens vroeg of ´s avonds te gaan wandelen, maar dan kom je niet aan de lange tochten toe. De ideale tijd om te komen wandelen is van oktober tot april.

 

Markeringen wandelpaden Spanje

  • Langere afstanden zijn Grandes Recorridos, oftewel GR's. Deze zijn rood/wit. Minimum afstand: 50 kilometer, voor gevorderden dus!

  • Kortere afstanden worden pequeños Recorridos genoemd, oftewel PR's. Deze zijn geel/wit en zijn gewoon dagtochten.

  • Andere soorten wandelpaden in Spanje kunnen natuurlijk andere kleuren hebben.

 

Oktober/ november

Het najaar (oktober/november) geeft ook vaak mooi weer. De dagen beginnen dan al wat te korten en de nachten worden wat kouder. Overal vind je nog vijgen, amandelen en druiven op het platteland. De kust wordt weer rustiger wat ook fijner wandelt.

In oktober is er de Marbella vierdaagse, dit is het zusje van de Nijmeegse vierdaagse en wordt georganiseerd door Nederlanders. De afstanden zijn tien, twintig of dertig kilometer. De routes lopen door verschillende delen van Marbella, door de stad, de natuur en langs het strand. Het is ook mogelijk om minder dan vier dagen te lopen. Na afloop is er live-muziek en gezelligheid op Plaza del Mar. De prijs voor vier dagen deelname is €63 indien je je online inschrijft.  Als je besluit je tijdens het evenement zelf in de administratietent in te schrijven betaalt je €68 voor alle vier dagen. De prijs per losse wandeldag is €20 online en ter plekke €25.

https://marbella4dayswalking.com

December, januari, februari

De maanden december, januari en februari hebben over het algemeen veel zonuren. 

Overdag wordt het vaak twintig graden en de avondtemperatuur  

kan soms dalen tot minimaal acht graden, dit zijn fijne wandeltemperaturen.

In de winter komt de zon rond half acht op en gaat rond half zeven weer onder, dit zijn

goede dagen om mooie tochten te maken. Een echte aanrader is om vanaf half januari 

tot half februari te komen. Bij ons in de bergen staan dan de amandelbomen in bloei

waardoor de hele vallei licht roze kleurt.  

 

Maart/ april

 

In het voorjaar is het overal een goede tijd om te wandelen en dat is in Andalusië niet anders. De temperaturen zijn nog niet heel hoog maar de zon schijnt wel al flink. Nu is het de tijd dat de bergen vol staan met wilde bloemen en het overal nog groen is. De amandelbomen hebben weer bladeren en de olijven zitten als kleine bolletjes in de bomen. De vogels fluiten volop en zijn druk met het maken van hun nestjes. De dagen worden weer langer wat maakt dat je meer uren hebt om mooie tochten te maken. De zee wordt weer warmer dus na een wandeling over de boulevards is het lekker om een duik te nemen. Het is aan de kust wel al weer wat drukker, maar dat brengt ook gezelligheid met zich mee.

 

Accommodatie wandelvakantie

Wij helpen je graag verder met de voorbereidingen als een wandelvakantie in Andalusië op je wenslijst staat. Onze drie comfortabele appartementen liggen midden tussen de bergen en aan de rand van de Sierra de las Nieves waar veel wandelroutes liggen. Ook liggen we centraal ten opzichte van het strand en andere wandelgebieden. Wij hebben een legio aan tips en mooie wandelroutes en indien gewenst halen en/of brengen we je naar locatie waar de verschillende tochten starten of kunnen we zelfs meegaan als gids. Ook is het mogelijk om ontbijt, een lunchpakket of diner te bereiden.

Zo kun je je wandelvakantie helemaal naar eigen wens indelen.

Wij bieden tevens wandelarrangementen aan. Kijk voor meer informatie op onze pagina daarover.

                                                

bottom of page