top of page
Gezin Balteanu

      Over ons

Van harte welkom op Nido Aguila Blanca

 

Vakantiecomplex Nido Aguila Blanca in Andalusië wordt door ons gerund: Dan Balteanu (50), Bianca Popelier (49), Cat (18) en Sam (15). Dan is geboren in het Roemeense Boekarest, terwijl ik, Bianca een geboren Amsterdamse ben. Wij hebben elkaar in 1997 op Gran Canaria leren kennen. Na 7 jaren samen in Almere te hebben gewoond waren we toe aan een nieuw avontuur. In 2005 zijn we naar Noord-Spanje geëmigreerd, waar onze dochter Cat datzelfde jaar is geboren. In juli 2008 kwam daar haar broertje Sam bij in de provincie Valencia.

 

 Hoe zijn wij hier terecht gekomen?  

                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het ontstaan van ons vakantieparadijsje!

 

Onze gedachte klopte, een half jaar later verhuisden wij naar Guaro in de provincie Malaga. Daar hebben wij zeven jaar vakantiecomplex La Molineta gerund, altijd met heel veel plezier maar nog wel onder een pachtcontract. Wij hadden nog nooit eerder een eigen bedrijf gehad dus we hebben veel moeten uitvinden en dat was niet altijd even makkelijk, maar zo is ons concept langzaam gegroeid. Het beviel zo goed dat wij zijn gaan zoeken naar een huis met een stuk grond om te kopen, waar wij met dezelfde insteek verder konden gaan.

Toen wij in mei 2015 ons huidige huis vonden waren we op slag verliefd en zagen we de kans om 3 appartementen te realiseren en het helemaal voor onszelf te gaan doen. Onder het huis zat een grote ruimte wat bestond uit een ruime garage, een grote vergaderruimte, een bad- en een slaapkamer. Na vier intensieve maanden verbouwen was het klaar voor de eerste gasten.

We zijn zo blij met onze eigen plek waar we alles kunnen maken naar onze eigen zin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je nog meer te weten komen over hoe wij in Spanje verzeild zijn geraakt, onze begintijd hier en tips over de omgeving en andere handige wetenswaardigheden lees dan onze blogs: https://www.nidoaguilablanca.com/blog

 

Meer weten over onze huisjes.......

 

Dan.jpg

Ondanks dat we in beide provincies fijn gewoond hebben, voldeed het Spaanse leven nog niet helemaal aan onze verwachting. Het feit dat er in alle twee de provincies Catalaans/ Valenciaans gesproken werd vonden wij een nadeel gezien het grootste deel van de lessen op school daardoor niet in het Spaans gegeven zouden worden. Daarnaast was het vinden van een groot stuk land dat te betalen was ook niet zo makkelijk. Toen vonden we een prachtig complex dat te huur stond in Andalusië. Verder naar het zuiden afzakken in Spanje kon niet, dit moest dus wel de juiste match zijn!

 

Onze passie

Wij zijn erg van het actief bezig zijn en dit het liefst in het buitenleven. Hierdoor hebben wij al veel van de omgeving gezien en willen we dat graag delen met anderen. Over mooie plekken en voor leuke uitstapjes kunnen we allerlei suggesties doen.

Cat en Sam vinden het leuk om met de kinderen die bij ons logeren te spelen en ook wij houden van de gezelligheid die het met zich meebrengt. Sowieso is het ook heel afwisselend om een eigen bedrijf te runnen en over alles zelf beslissingen te nemen.

 

Waar wij veel plezier uithalen is het elk jaar mooier maken van de tuin. Zo hebben wij onder andere het zwembad, veel beplanting, de buitenkeuken, lekkere zithoekjes en speel attributen gerealiseerd en zijn we nu ook weer bezig met het volgende project. Veel inspiratie hiervoor doen we op tijdens het maken van onze reizen, wat we buiten het seizoen om erg graag doen. Maar waar wij het meest blij van worden is om te zien dat onze gasten een heerlijke vakantie hebben en gezelligheid vinden in onze tuin, en uiteindelijk weer ontspannen, opgeladen en vol met nieuwe indrukken naar huis gaan.

Bianca.jpg
bottom of page