top of page
  • Bianca

Dagtripjes Andalusië, provincie Malaga

Bijgewerkt op: 16 jun. 2022


Andalusië is ontzettend divers.

Bij ons vandaan zijn er veel leuke dagtripjes te maken met voor elk wat wils en dat in alle jaargetijden.


Mooie steden en dorpen in Andalusië*Malaga is de stad waar de meeste van onze gasten landen, tot vertrek komen ze daar dan meestal niet meer terug. Wat zonde is want Malaga heeft veel te bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een informatieve fietstour dat een goed beeld geeft van hoe de stad in elkaar steekt. https://www.malagabiketours.eu/nl/

Maar ook een bezoek aan het Alcazaba, het middeleeuwse fort dat boven de stad uittorent is zeker aan te raden. Zondag in de namiddag is de entree gratis, dit geldt oevrigens ook voor de diverse musea die volop te vinden zijn in Malaga. https://spaansesteden.nl/Malaga/alcazaba.html

In Malaga kun je tevens goed winkelen, lekker eten, door de botanische tuin wandelen en ben je na dit alles een beetje oververhit dan vind je er ook heerlijke stranden.


*Ronda bereik je via een prachtige route door het bergachtige landschap. Typerend voor Ronda is de grote kloof met een indrukwekkende brug erover heen. Dool rond in de stad of daal zelfs af in de kloof en geniet van de mooie uitzichten!


* Casarabonela is een van de witte dorpen waar je ook weer een magnifiek uitzicht hebt zodra je eenmaal boven in het dorp bent aangekomen.


*Marbella, hier denk je wellicht aan veel toerisme en strand. Dat je vind je hier ook maar wat velen niet weten is dat Marbella een hele gezellige en charmate oude stad heeft dat op vijf minuten lopen van de boulevard ligt. Hier kun je een middag slenteren door alle straatjes en steegjes, snuffelen in de talloze boetiekjes en de kerkjes bezoeken om daarna uit te puffen en heerlijk te eten op een van de vele gezellige terrassen.


*Ook Granada en Cordoba zijn een bezoek meer dan waard. Hoewel beide steden twee uur rijden bij ons vandaan liggen is het zeker de moeite waard. In Granada kun je het prachtige Alhambra bezoeken (bestel op tijd je toeganskaarten) en in Cordoba is het Mezquita het hoogtepunt.


Zwemmen in natuur water

In het warme jaargetijde, wat bij ons over het algemeen van eind april tot in oktober loopt, is het heerlijk om in natuurwater te zwemmen. Dit verwacht je misschien niet in het hete Andalusië maar er zijn vele opties. Zo heb je de stuwmeren en er zijn verschillende beken die in de zomer heerlijk koel blijven.


* De Rio Grande op tien minuten rijden bij ons vandaan. Aan de rivier weten wij twee heerlijke plekken waar je in de rivier kunt zwemmen en die wij graag met je delen! Bij één van die plekken kun je van de rotsen af het water in springen. Top voor de kinderen maar ook sommige volwassenen kunnen er geen genoeg van krijgen.

* Het stuwmeer van Ardales. Een prachtig meer omgeven door dennenbomen, onder de bomen staan veel picknick tafels en BBQ´s. Bij het meer kan je kano´s en waterfietsen huren. Voor de waaghalsen kun je ook hier van rotsen af het water in springen.

* Rio Verde, een rivier bij het schattige dorpje Istan. Na een wandeling van drie kilometer kom je bij een waterval en rivierbad uit. De rivier is rijk aan visjes en met een beetje mazzel zie je een schilpad in het heldere water.


Je kunt bij ons in de omgeving heel goed wandelen en wielrennen, er zijn makkelijke en moeilijke routes. Van de gasten die zijn wezen wielrennen horen we dat het bijzonder mooi is hier zo´n tocht te maken. Ikzelf ben meer van het wandelen in de bergen, ook hier zijn vele mogelijkheden voor. Lees hierover meer in een van onze andere weblogs: https://www.nidoaguilablanca.com/post/ga-voor-die-wandelvakantie-in-andalusi%C3%AB
141 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page