• Bianca

Dagtripjes Andalusië, provincie Malaga

Bijgewerkt: mei 20


Vanuit Nido Aguila Blanca


Bij ons vandaan zijn er allerlei leuke dagtrips te maken met voor ieder wat wils.

En voor elk jaargetijde.

Zo zijn er alle mooie dorpjes en steden:

- Malaga is de stad waar de meeste gasten landen die bij ons komen en dat is vaak ook de laatste keer tot de terugvlucht dat ze daar komen. En dat is echt zonde, want het is zo een mooie, leuke stad. Je kan er fietstours doen, het Alcazaba bezoeken, dit is een oude burcht. Je kunt er goed winkelen, lekker eten, naar musea, door het botanische park wandelen en ben je na dit alles in het warme seizoen wat oververhit dan zijn er ook heerlijke stranden.

- Ronda bereik je met een prachtige route door het bergachtige landschap. Midden in de stad ligt een grote kloof met een brug eroverheen, het meest gefotografeerde in Ronda.

- Casarabonela, een klein dorpje tegen de berg geplakt waar je een magnifiek uitzicht hebt. Er is ook een waterval waar je naartoe kunt wandelen.

- Marbella, hier denk je vooral aan toerisme en strand, maar op vijf minuten lopen van de boulevard ligt het oude stadscentrum. Hier kan je een hele middag slenteren door alle kleine straatjes en steegjes. Snuffelen in de talloze winkeltjes en boetiekjes en de kerkjes bezoeken. Om uit te puffen op een terras. Je kan er ook heerlijk eten.

- Ook Granada en Cordoba zijn een bezoek waard. Hoewel dit voor beide plaatsen twee uur rijden betekent, zijn deze zeker de moeite waard. In Granada kun je het prachtige Alhambra bezoeken (bestel op tijd kaartjes) en in Cordoba heb je het Mezquita.

In het warme jaargetijde, wat bij ons vaak van begin april tot in oktober loopt is het heerlijk om in natuurlijk water te zwemmen. Dat verwacht je misschien niet in Andalusië, maar er is heel wat te vinden.


- zo heb je de rio grande die op tien minuten rijden van ons af ligt. Daar weten wij twee heerlijke plekjes waar je in de rivier kunt zwemmen. En die willen we graag verklappen aan je. Bij een plekje kan er van de rotsen het water in gesprongen worden. Top voor de kinderen, maar sommige volwassenen kunnen er ook geen genoeg van krijgen.

- Het stuwmeer bij Ardeles. Een mooi meer met picknicktafels onder dennenbomen waar je kunt zwemmen en waterfietsen en kano's kunt huren.

- Rio Verde, een rivier bij Istan, overigens ook een schattig dorpje, waar je met een wandeling van drie km bij een waterval en een rivierbad uitkomt. In de rivier zwemmen visjes en het water is heel helder.

En je kunt heerlijk wandelen en wielrennen hier in de omgeving. Er zijn makkelijkere en moeilijkere routes. We hebben verschillende wandelboeken liggen die geleend kunnen worden.

Van degene die bij ons vandaan zijn gaan wielrennen horen we vaak dat het echt heel erg mooi is om hier te fietsen. Mooier dan op andere plekken. Onderweg kom je ook vaak hele ploegen wielrijders tegen. Ik vind al die heuvels maar lastig hier met fietsen, maar dat schijnt dus juist de uitdaging te zijn.

Wandelen is door de bergen natuurlijk ook inspannender, maar dat vind ik wel leuk. De

uitzichten zijn natuurlijk fantastisch en elke keer weer anders. Eind januari staan alle amandelbomen in bloei en dan zijn de bergen wit, roze gekleurd. Dat vind ik de mooiste tijd.