• Bianca

Update Corona maatregelen Spanje

Bijgewerkt: 2 dagen geleden
Er is eindelijk licht aan het einde van de coronatunnel.

Het begon in Spanje allemaal heel heftig. We gingen in complete lock down. Iedereen had huisarrest. Je mocht alleen naar buiten voor boodschappen, doktersbezoek en werk. Dit werd ook echt gecontroleerd. Je moest zorgen dat je een bonnetje van je boodschappen had bijvoorbeeld, de volle tassen met boodschappen voor twee weken waren blijkbaar niet genoeg.

Door het jaar heen hebben we verschillende maatregelen gehad net zoals in andere landen.Op het moment van schrijven mag je weer vrij reizen door heel Spanje.

Er zijn 10,2 van de 47,5 inwoners gevaccineerd (met 2 prikken), ze verwachten einde van de zomer zeventig procent gevaccineerd te hebben.


gif

Vanaf zeven juni mag er van Spanje weer vanuit het buitenland gereisd worden. Om terug te reizen naar Nederland moet iedereen vanaf 13 jaar een negatieve PCR-test laten zien, deze mag niet ouder dan 72 uur zijn. Bij aankomst in Nederland wordt je geacht 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Op dag 5 van de quarantaine kun je jezelf bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaine periode. Sinds 1 juni is een negatieve testuitslag ook verplicht voor reizigers met eigen vervoer.

Als je naar Spanje reist moet iedereen vanaf 12 jaar een negatieve PCR-test of een negatieve antigeen sneltest laten zien die binnen 48 uur voor aankomst is afgenomen.

Als je volledig gevaccineerd bent minimaal 14 dagen voor aankomst en dat kunt bewijzen in de talen die men vraagt in Spanje (ES, EN, DU, FR) hoef je geen corona-test te laten afnemen.

Als je niet volledig en minimaal 14 dagen voor aankomst in Spanje gevaccineerd bent dan moet je een negatieve test kunnen overleggen. Als je Covid hebt gehad moet je een bewijs van herstel laten zien dat minimaal 11 dagen na de eerste positieve NAAT-test is afgegeven en maximaal 180 dagen daarna. Met dit bewijs kun je ook het land inkomen.

De informatie moet in het Spaans, Engels, Frans of Duits zijn.


Check altijd voor vertrek of de regels niet verandert zijn, deze informatie kan verouderd zijn.


Eenmaal aangekomen in Andalusië is het verplicht binnen en buiten een mondkapje te dragen. De enige uitzondering is als je buiten aan het sporten bent, op het terras of restaurant/bar aan tafel zit of op het strand zit of gaat zwemmen.

vanaf 9 mei 2021 mag de horeca in Malaga – Andalusië tot 00.00 uur open blijven

buiten mag je met maximaal 10 personen aan één tafel zitten

binnen mag je met maximaal 8 personen aan één tafel zitten

wacht bij de ingang tot de bediening je verdere aanwijzingen geeft

tafels en stoelen worden bij nieuwe gasten gedesinfecteerd

plastic menukaarten zijn vaak vervangen voor papieren menukaarten of een QR-code

contactloos betalen (kaart/ telefoon) heeft de voorkeur


Vanaf 21 juni willen ze nog verder versoepelen.

In het dagelijkse leven merk je niet heel veel van de maatregelen maar ik persoonlijk zal heel blij zijn als de mondkapjesplicht buiten afgeschaft worden. Waar nu ook sprake van is.


Wij wensen iedereen waar dan ook een heerlijke zomer!61 keer bekeken0 reacties