top of page
  • Bianca

Overwinteren Zuid-Spanje

Bijgewerkt op: 12 dec. 2023


In het zuiden van Spanje is het ideaal om te overwinteren. Niet te lang reizen vanaf Nederland en het klimaat is er heerlijk. Niets fijner dan voor een korte of langere periode in de zon en warmte door te brengen, terwijl het in Noord-Europa koud en nat is!

Vanaf Utrecht is het zo’n drieëntwintig honderd kilometer met de auto en met met het vliegtuig is het tussen de twee en een half en drie uur vliegen. Ook in de winter is er bijna

elke dag tenminste één maar vaak ook meerdere vluchten. De maatschappijen die op Malaga vliegen zijn KLM, Transavia, Vueling, Ryanair en EasyJet. De luchthavens waar vandaan gevlogen kan worden in Nederland zijn: Rotterdam Airport, Eindhoven Airport en Schiphol Amsterdam.


Het weer in Andalusië is in de winter met jaarlijks meer dan driehonderd dagen zon grotendeels erg aangenaam. Meestal is het tussen 12u en 16u twintig tot drieëntwintig graden, dit zorgt ervoor dat wij dan ook het overgrote deel van de winter lekker buiten lunchen. Sowieso wordt er veel buiten geleefd met temperaturen die zich prima lenen voor activiteiten in de buitenlucht, denk hierbij aan: wandelen en hiken, fietsen, bergbeklimmen en paardrijden.

En in januari bloeit bij ons in de bergen de amandelbloesem, dat is altijd prachtig om te zien.Op het strand is het, met deze voor Nederland zomerse temperaturen, heerlijk om een dagje door te brengen. Spanjaarden kom je op het strand ook wel tegen, maar de zee in gaan zoals die 'rare’ toeristen uit het Noorden zul je ze niet snel zien doen. ‘s Avonds kan het echter wel snel afkoelen zodra de zon ondergaat. Alhoewel het meestal niet kouder wordt dan zeven graden is het handig om ook wat warme kleding mee te nemen. In de huizen in Andalusië zit meestal geen centrale verwarming en voelen de huizen vaak koel aan. Let dus op bij het boeken van een huisje dat er een verwarming, gaskachel of airco unit die ook kan verwarmen in zit. Veel huizen en appartementen hebben speciale overwinter tarieven. Wij ook, voor 500 euro per maand verhuren wij in november, december, januari en februari en maart voor twee personen onze appartementen. Minimaal verblijf is 3 maanden. Korter kan natuurlijk ook maar dan gelden de normale tarieven. Mail vrijblijvend voor meer informatie naar nidoaguilablanca@gmail.com Whats appen of bellen kan ook via het nummer 0034 661085937

152 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page