top of page
  • Bianca

Het runnen van een Bed en Breakfast...Voordat wij naar Spanje verhuisden keken we graag naar de programma’s Ik Vertrek, of Het Roer Om. Heerlijk vond ik dat, een beetje wegdromen bij al die verhalen. En dan vooral bij de mensen die naar het platteland van Spanje vertrokken en daar al hun fruit en groenten van eigen land haalden en het grootste gedeelte van de dag buiten doorbrachten.

Nou... mijn droom is uit gekomen. Wij zijn heel veel dagen buiten, het hele jaar door en elk jaar oogsten we meer van eigen grond.


Voor veel mensen is het een droom, het runnen van een Bed & Breakfast in het buitenland.

Het opbouwen van een bedrijf en de gezelligheid die de gasten met zich meebrengen wordt vaak als idyllisch gezien, wat het ook zeker is. Wij krijgen ontzettend veel energie van het verwennen en op tour gaan met onze gasten. De vrijheid die je hebt met het invullen van je eigen uren en de manier waarop je de zaak wilt runnen. Maar... natuurlijk is het ook hard werken en zijn er ook weleens gasten waar het iets minder goed mee klikt. Je moet er tegen kunnen dat je niet volledige privacy hebt, het wil weleens voorkomen dat gasten zonder aankondiging midden in de huiskamer staan. Maar alle positieve dingen wegen zeker op tegen de paar wat mindere punten.


Toen wij begonnen in 2009 op Molineta, hadden wij nog nooit een eigen bedrijf gerund dus we moesten

alles uitvinden. Vooral... hoe kom ik aan gasten? De eerste twee jaar hadden we amper gasten en dachten we er soms zelfs over om te stoppen. Gelukkig ging het van de ene op de andere dag lopen, waarschijnlijk door mond tot mondreclame wat de beste reclame is die je kunt hebben.

Nu hebben we inmiddels een vaste groep gasten die regelmatig bij ons terugkeert. De meesten daarvan zien wij nu als vrienden. En elk jaar komen er ook weer nieuwe gasten die dan meestal door de vaste garde “gebriefd” wordt over al het moois dat er bij ons in de buurt te beleven is.


Zomaar een dag bij ons in het hoogseizoen:


We beginnen met het voorbereiden van het ontbijt. De meesten van onze gasten bestellen broodjes, een kan sap en af en toe een geheel ontbijt. Dan gaan we in de tuin aan de slag, alles van de dag ervoor weer op zijn plek zetten en zorgen dat alles er netjes uitziet. Als er nieuwe gasten komen poetsen we het vrijgekomen huisje(s) en zorgen wij ervoor dat alles er spic en span uitziet.


Drie keer in de week bereiden wij een avondmaal voor de gasten die we gezamenlijk nuttigen in de tuin, daar moeten dan de boodschappen en voorbereidingen voor getroffen worden.

Tegen de avond dekken wij de tafels en leggen we de laatste hand aan het eten. Tijdens het eten zorgen we dat niemand iets te kort komt. Ondertussen zetten we vaak het irrigatiesysteem aan, want de tuin heeft geregeld water nodig om alles groen en in bloei te houden. Na het eten ruimen we op en wordt er meestal nog een tijdje na geborreld.

Nou zijn niet alle dagen zo vol en we gaan altijd één dag in de week met het gezin op pad naar bijvoorbeeld het strand, stuwmeer of een van de beken in de buurt. In de winter is het veel rustiger dus dan hebben tijd voor klusjes en tripjes.Bij deze willen wij iedereen bedanken die door de jaren heen bij ons is geweest. En voor degene die dit jaar komen dat jullie het vertrouwen hebben dat het goed komt met het virus, en toch bij ons geboekt hebben.


Wij hebben er in ieder geval weer zin in!

122 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page