top of page
  • Bianca

Heerlijk vakantie vieren aan de Costa de la Luz!

Bijgewerkt op: 16 okt. 2020Eind augustus vertrokken wij naar Tarifa voor negen dagen vakantie. Het oorspronkelijke

plan was om een rondreis door Spanje te maken, maar door de Corona crisis en de onzekerheid of we overal door konden rijden besloten we het dichterbij huis te houden.

De Costa de la Luz is erg mooi, de naam zegt het al, de kust van het licht. De stranden zijn uitgestrekt en de zee heel helder welke zich perfect leent voor watersporten zoals wind- en kitesurfen. Erg aantrekkelijk is het ontbreken van de hoogbouw langs de kust. De Costa de la Luz is de Atlantische kust van Andalusië, deze strekt zich uit van Tarifa in het zuidwesten tot de grens van Portugal in het noordwesten en omvat de provincies Cádiz en Huelva. De kust dankt zijn naam aan het felle zonlicht dat weerkaatst op de oceaan en de witte zandstranden.


We zijn eerst twee dagen in Tarifa geweest. De stranden hebben een grote eb en vloed, net zoals in Nederland. Je vindt er een ontzettend gezellig oud centrum met oude stadspoorten, smalle straatjes, mooie kerken, leuke winkeltjes en lekkere restaurants. Als je van rode tonijn houdt zit je goed aan deze kust. Je kunt je hier makkelijk verplaatsen op de fiets, wat wij dan ook graag doen omdat het bij ons in de bergen wat meer moeite kost. Heel leuk en interessant om te doen is een boottocht met Firmm, zij zijn een organisatie die onderzoek doen naar de walvissen en dolfijnen in de straat van Gibraltar. De boottocht duurt twee of drie uur en in die tijd ga je op een verantwoorde, diervriendelijke manier op zoek naar dolfijnen, orka’s en walvissen. Voor meer informatie kijk op: www.firmm.org

Een dagje Tarifa is heel goed te doen als dagtrip vanaf Nido Aguila Blanca. Het is ongeveer één uur en drie kwartier rijden.Na twee heerlijke dagen zijn wij doorgereden naar Zahora, dit ligt een half uur bij Tarifa vandaan. Hier zijn dezelfde prachtige stranden. Er hangt een beetje een hippie vibe, ook weer met veel leuke eettentjes. De camping waar wij verbleven ligt aan het natuurpark Parque Natural de la Breña. Een mooi gebied met pijnbomen dat helemaal tot de kust doorloopt en waar je prachtige wandelingen kunt maken.

Naast lange strandwandelingen hebben wij gefietst, gesurft en leuke dorpjes bezocht.

Mocht je na een verblijf bij ons ook een paar dagen aan de kust willen verblijven dan is dit gebied echt een aanrader. De kust hier is heel anders dan bij Marbella waar wij het dichtst bij wonen en waar het ook heerlijk is natuurlijk. Maar hou je van minder druk, minder volgebouwd en minder toeristisch dan is dit “the place to be”. Voor tips mogen jullie altijd contact met ons opnemen.

84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page