top of page
  • Bianca

De verbouwing van het schuurtje achterin de tuin tot studio met prachtig uitzicht!


We stellen aan jullie voor onze vierde accommodatie Las Golondrinas (de Zwaluwen)!Bij ons achterin de tuin stond een schuurtje, weliswaar met een keukentje en badkamer erin want de bedoeling was dat de vorige bewoners tijdens de bouw van het huis daar zouden gaan wonen. Dit is uiteindelijk nooit gebeurd en zo was het huisje met halve muren en niet echt bewoonbaar jarenlang blijven staan. Ik liep al jaren met het plan om het schuurtje om te bouwen tot een vierde gastenverblijf. Ik zag het helemaal voor me, het zou een prachtig uitzicht krijgen met veel privacy.


Twee jaar geleden, net voor de Corona tijd was het zover en zou de aannemer beginnen. De klus voor ons liep uit en zo zaten we net in de strenge lockdown dat

ze zouden beginnen. Ten eerste mochten ook de bouwvakkers niet werken en ten tweede hadden we natuurlijk geen idee wat de toekomst zou brengen dus besloten we de bouwplannen even uit te stellen.


Begin januari was het dan eindelijk zover en begonnen ze met eerst het slopen van de muren die weer van begin af aan opgebouwd moesten worden. Daarna werden alle muren een stuk verhoogd en waren ze klaar om gestuct te worden, en toen…. begon het te regenen. De hele winter was het te droog geweest dus het was hard nodig. Maar wat kwam het ongelukkig uit. Doordat het dak er nog niet op zat konden ze niet verder met de muren en heeft het ruim vier weken geduurd dat ze haast niets konden doen. Maar wij hadden inmiddels wel de eerste boeking voor de meivakantie aangenomen. Toen kwam er ook nog de staking van het vrachtverkeer bij, waardoor materialen langzaam aan opraakten. Kortom STRESS!Uiteindelijk werd het dan toch droog en en kon het dak geplaatst worden. Vier dagen voor de eerste gasten aankwamen moest de septic tank nog geplaatst worden, het water van bovenaf door getrokken worden, het laminaat nog gelegd worden (wat uiteindelijk moeilijker was dan we dachten) en er waren nog allerlei afwerk klusjes. We hebben met z’n allen heel hard gewerkt om alles af te krijgen. Dat is niet helemaal gelukt. Het terras moet nog betegeld worden en in het laatste gedeelte van de tuin moeten nog bomen geplant worden en willen we nog grind op de grond. Dit maken we af zodra de meivakantie gasten vertrokken zijn.


Uiteindelijk was ik net de laatste kussens buiten op de bank aan het leggen dat de gasten arriveerde. Zij waren ontzettend tevreden en hebben genoten van hun verblijf in Las Golondrinas.

Zelf ben ik ook heel tevreden, misschien is het nog wel mooier geworden dan ik bedacht had!124 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page