top of page
  • Bianca

Andalusië voor beginners


Algemene informatie over AndalusiëAndalusië met als hoofdstad Sevilla is de meest zuidelijke autonome regio van Spanje. Deze regio bestaat uit acht provincies: Cadiz, Almería, Malaga, Huelva, Sevilla, Córdoba, Granada en Jaen. Er wordt Spaans, het zogeheten Castellaans gesproken maar wel met dialect, het zogenaamde Andaluz. Hierin wordt veel geslist en ingeslikt waardoor het soms wat lastig te verstaan is.

De gehele provincie heeft op het moment van schrijven ruim 8.4 miljoen inwoners, dit is een bevolkingsdichtheid van 96 mensen per vierkante kilometer. Ter vergelijking: in Nederland ligt dit op 412 mensen per vierkante kilometer.

De bewoners zijn over het algemeen bijzonder vriendelijk en zoals alle Spanjaarden zijn ze gek op kinderen. Er wordt veel op straat geleefd, jong en oud door elkaar. Hier helpt het klimaat natuurlijk ook aan mee, met drieduizend zonuren per jaar en temperaturen die zelfs in de winter nog regelmatig boven de twintig graden uitkomen is buitenleven ideaal.

In de dorpen en steden zorgen de bewoners ervoor dat het er in de straatjes keurig uitziet. Iedereen veegt zijn stoepje geregeld en de balkonnetjes zijn vaak rijk gevuld met planten en bloemen.Mooie steden en dorpen in AndalusiëDe Moorse tijd heeft een grote invloed in Andalusië. De Moren hadden hier honderden jaren de macht, in Granada zelfs achthonderd jaar. Dit zie je duidelijk terug in de architectuur. Mede hierdoor vind je tal van mooie steden en dorpen in Zuid-Spanje. Neem bijvoorbeeld de gouden driehoek van de Koningssteden Granada, Sevilla en Cordoba. Deze verschillende steden hebben allen hun eigen charme, maar gegarandeerd vindt je er in alle drie de meest mooie gebouwen en kan je er heerlijk eten. De drie steden lenen zich dan ook erg goed om er een aantal dagen te vertoeven. In Granada vind je het prachtige Alhambra, het middeleeuwse paleis uit de Moorse tijd. In Cordoba het Mezquita, een moskee waar later een kerk in is gebouwd en in Sevilla het Real Alcázar, de koninklijke en grote kathedraal. Naast deze bezienswaardigheden is er nog heel veel meer om te ontdekken, lees hierover meer op onze website.

Andalusië heeft echter veel meer te bieden dan deze grote steden, zo zijn er tal van witte dorpjes te vinden waar je heerlijk kunt ronddolen. Wil je weten welke van deze dorpen zeker een bezoek waard zijn, wij hebben hier een uitgebreide weblog over geschreven.


Het klimaat van Andalusië


In Andalusië zijn de zomers warm, met zwoele avonden. De temperaturen in de winter zijn over het algemeen aangenaam met op zonnige dagen geregeld boven de twintig graden.
Hoe reis ik naar Andalusië


Andalusië is het makkelijkst te bereiken met het vliegtuig. De grootste luchthavens zijn

Malaga en Sevilla. De vliegtijd ligt tussen de 2.5 en 3 uur. Vanuit Nederland vertrekken de vluchten vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. De vliegmaatschappijen waar je uit kunt kiezen zijn KLM, Transavia, Vueling, EasyJet en Ryan air. Met de auto uit Nederland is het zo’n 2300 kilometer.


484 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page