top of page
  • Bianca

Kindvriendelijk verblijf Andalusië!

Bijgewerkt op: 20 mei 2021


Wil je op vakantie naar Andalusië met kinderen in 2021, dat is een heel goed idee!

Waarom op vakantie naar Zuid-Spanje met kinderen?

Spanjaarden zijn gek op kinderen!

Andalusië is heerlijk om naar toe te gaan met kinderen. Ten eerste zijn Spanjaarden gek op kinderen. Waar het in Nederland wel eens ongemakkelijk is om met je kinderen op stap te gaan, helemaal uit eten te gaan, heb je daar in Spanje helemaal geen last van. De Spanjaarden irriteren zich eigenlijk nooit aan kinderen, ze vinden ze alleen maar leuk! Hierdoor ben je als ouder ook veel relaxter en zijn de kinderen ook weer rustiger. Zelfs in de sjiekste restaurants gaan de Spanjaarden met hun kroost eten.

De natuur in met kinderen in Zuid-Spanje

In het zuiden is van alles te doen voor het gezin, met jonge of oudere kinderen.

Je kunt de prachtige natuur intrekken, waar mooie wandelingen te maken zijn. Er zijn veel beken, rivieren en stuwmeren waar in gezwommen kan worden. Zo combineren wij in de zomervakantie vaak een wandeling met in het midden een zwem stop. Zo hebben de kids het ook naar hun zin en kunnen we allemaal even afkoelen. In de beken zie je regelmatig kikkers, visjes en soms een schildpad. Voor de kinderen, en de ouders natuurlijk ook, erg interessant.

In Andalusië is van alles te beleven voor kinderen

Er is keuze genoeg aan parken die leuk zijn voor kinderen. Zo zijn er diverse waterparken, met allerlei soorten glijbanen. De leukste vinden wij Aqualand in Torremolinos. Er zijn grasvelden met bedjes, een golfslagbad, een jacuzzi en glijbanen voor durfals en voor de wat minder stoere onder ons zijn er wat minder spannende attracties. https://www.aqualand.es/torremolinos/ Er is het park Tivoli, met allerlei kermisattracties. https://www.tivoliworld.net/

Er zijn diverse dierenparken. Een hele mooie is het Bioparc in Fuengirola. Dit is een kleinschalig park met allemaal natuurlijke afzettingen. Er is een dierenshow, waar je de dieren van heel dichtbij voorbij ziet lopen en de vogels vliegen vlak over je hoofd heen. Er zijn bijvoorbeeld ottertjes die eten opvissen uit het water wat er stroomt. Ook is er een gedeelte waar je tussen de maki's door loopt die daar vrij rondlopen. https://www.bioparcfuengirola.es/

Wandelen met kinderen in Spanje

De meest spectaculaire wandeling in Andalusië is de Caminito del Rey. Dit nog niet zolang geleden gerestaureerde wandelpad is grote stukken tegen de bergwand geplakt. Je loopt op soms behoorlijke hoogte tussen de kloven door waar je prachtige uitzichten vindt, een echt avontuur waar vooral de kinderen dol op zijn. De Caminito del Rey mag echter wel pas vanaf acht jaar en je moet ver van te voren boeken anders is er geen plaats meer. Boek de wandeling het liefst mogelijk vroeg in de vakantie, met harde wind sluiten ze het pad en dan kun je het misschien later in de vakantie het nog eens proberen. http://www.caminitodelrey.info/en/ Bij ons in de directe omgeving kun je ook mooi wandelen, ook naar een beek waar gezwommen kan worden. Deze wandeling is zo'n acht kilometer. Dan is een van onze favorieten de wandeling naar de Rio Verde bij Istan. Dit is ruim een half uur rijden door het natuurpark Sierra de las Nieves. Vanaf hier loop je 3 km naar een prachtige plek van de Rio Verde met een kristalhelder meertje met waterval waar je heerlijk kunt zwemmen en van de rotsen af het water in kunt springen. Neem een picknick mee en je kunt er een hele fijne middag doorbrengen. Vraag ons de weg, want het is een speciaal plekje die niet iedereen zomaar kan vinden. Voor de ouders met jonge kinderen hebben we een draagzak of rugdrager te leen. Steden en dorpen bezoeken in Andalusië

Er zijn prachtige steden te bezoeken die ook voor de kinderen leuk zijn. Neem Granada waar je het Alhambra kunt bezoeken. Het kasteel spreekt bij kinderen zeker tot de verbeelding. En maak daarna nog een wandeling door de smalle straatjes en steegjes van de wijk Albaicín en laat ze zelf hun route kiezen, dat is zeker een succes!

Malaga, gelegen aan de kust is ook veel te zien en doen. Hier vind je het Alcazaba wat een kleine versie van het Alhambra is. Ook is er een botanische tuin waar allerlei soorten planten en bomen groeien. In Malaga kun je een erg leuke fietstour doen, kijk voor meer informatie hierover op: https://malagafietstours.com/

Dan zijn er nog de schattige, kleine, witte dorpjes in het binnenland, niet ver bij ons vandaan. Hier kun je heerlijk door de kleine straatjes zwerven, souvenirs kopen en lekkere tapas voor weinig eten. En als je mazzel hebt kom je een ezeltje tegen die in het binnenland nog veel in het dagelijks leven gebruikt worden.

De Andalusische keuken

Het eten is heel lekker, afwisselend en goed te betalen hier. In de dorpjes in het binnenland is het over algemeen Spaanse keuken waaronder tapas. In de grotere steden vind je allerlei restaurants. Van tapas heb je onder andere de klassiekers zoals: tortilla (Spaanse omelet), boquerones (sardientjes ingemaakt in azijn), ensalada rusa (huzaren salade, meestal met tonijn) en chorizo, maar er zijn ook veel uitbaters die eigen recepten hebben. Verder is er aan de kust veel vis en zeevruchten te krijgen. Op het strand heb je de chirinquitos waar je vis gegrild wordt in een bootje met houtskool. En waar je schalen vol met allemaal lekkers uit de zee kunt bestellen.

In het binnenland wordt veel vlees geserveerd, ook schaap en geit, wat bijzonder smaakvol is. En dan heb je natuurlijk de koude soepen zoals Gazpacho, die de meesten wel kennen. Maar er is ook koude knoflook en amandelsoep. En mijn favoriet is Salmorejo, deze lijkt op Gazpacho, maar bevat qua groenten alleen tomaat. Verder gaat er olie, azijn, knoflook, zout en oud brood in. Door dit laatste ingrediënt wordt de soep een beetje gebonden. In de soep kun je stukjes Spaanse ham, ei en sinaasappel doen. Echt heerlijk is dit recept.

Het fijne aan uit eten gaan in zuid Spanje is dat het echt goedkoop is, voor een tapas maaltijd kun je al vanaf twintig euro met z’n vieren eten en het is met kinderen heel relaxed. Niemand die zich druk maakt als de kinderen aanwezig zijn of even rond lopen. Daarom is het als ouder ook ontspannen eten. Kindvriendelijk vakantieverblijf Andalusië

En dan last but not least is het verblijf bij ons in Nido Aguila Blanca ontzettend leuk met kinderen. Vooral de kindervakanties maar daarbuiten ook vaak, hebben we gezinnen met kinderen. De kinderen sluiten vriendschappen met elkaar en vervelen zich geen moment meer. Ze plonsen de hele dag samen in het zwembad, een paar keer per week eten we gezamenlijk en ‘s avonds worden er spelletjes zoals weerwolven gespeeld. We hebben een speelhoek en een grote trampoline.

Het enige nadeel is dat ze vaak het terrein niet meer af willen als de ouders de prachtige omgeving willen verkennen.

Neem voor vrijblijvende informatie contact met ons op. www.nidoaguilablanca.com nidoaguilablanca@gmail.com


113 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page