top of page
  • Bianca

Najaarsblues


Fietsen in Zuid Spanje

En zo is het alweer najaar!

De enige najaarsblues die we hier tot nu toe hebben zijn de blauwe luchten die we elke dag hebben. Zo mooi en warm was oktober dit jaar. Een heerlijke maand om wandelingen te maken, dorpjes te bezoeken en we zijn ook nog naar het strand geweest.

Fietsen kan ook, maar in die bergen blijft het voor mij lastig. Wij hebben een fietsverhuurbedrijf in de buurt zitten en hij heeft sinds een tijdje ook electrische fietsen, dit is hier in de bergen ideaal. De naam is bikekick en wordt gerund door de nederlandse eigenaar Wim. Hij heeft erg goede fietsen (ook niet electrische racefietsen en mountainbikes) en komt ze naar ons toe brengen en weer ophalen. Ook kun je met hem als gids ritten rijden. Als dat je wat lijkt dit is zijn website: www.bikekick.eu

Heerlijke zomer

De zomer is voorbij gevlogen en nu staat de winter voor de deur.

De zomer was weer heerlijk en gezellig, zoals elke juli en augustus in Andalusië heerlijk is. Met veel terugkerende gasten, sommige al voor de derde of vierde keer! Een groter compliment kunnen we niet krijgen natuurlijk! Met de dagjes weg en maaltijden drie keer per week was de zomer helaas zo voorbij.

Zonnige winters, klimaat Zuid-Spanje

Onze dochter Cat kijkt uit naar de winter, haar lievelingsseizoen. Ik zelf hou meer van de zomer, daarom woon ik ook in Zuid Spanje, alhoewel ik de winter wel een gezellig seizoen vind. In een land zonder de seizoenen zou ik toch niet willen wonen.

Onze winters hier zijn natuurlijk ook niet koud, met heel veel zonnige dagen. De meeste dagen lunchen wij buiten.

Maar aangezien we binnenshuis geen centrale verwarming hebben in ons eigen huis duurt het daar vaak even voordat het boven de 18 graden wordt. Dus of een trui aan doen binnen of tussendoor buiten even opwarmen in de zon. Echt fijn is om dan de openhaard aan te steken.

In de gast appartementen hebben we overigens wel verwarming door middel van de airco units.

Mocht je dus toe zijn aan wat zon, warmte en buitenleven kom dan een weekje bij ons vertoeven in de winter!


20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page