• Bianca

Emigreren naar Spanje


Mijn verhaal

Ik ben Bianca Popelier, ik ben vijfenveertig en veertien jaar geleden ben ik verhuisd naar Spanje. De liefde voor Spanje kwam toen ik op mijn achttiende met een vriendin naar Zuid-Spanje op vakantie ging. Ik besloot als au pair een half jaar in Valencia te gaan wonen, de liefde werd daar alleen maar sterker want wat vond ik de mensen aardig en gastvrij. Als vervolg heb ik nog twee seizoenen op Gran Canaria gewoond. Hier heb ik Dan, mijn man leren kennen.

Toen begon ik als stewardess en kwam ik geregeld in Spanje en het bleef maar trekken. Uiteindelijk ben ik in 2005 met mijn man en zeven maanden zwanger van dochter Cat naar Catalonië vertrokken. Binnen Spanje zijn we nog twee keer verhuisd en nu wonen we helemaal in het zuiden in Andalusië, in de bergen boven Marbella.

Ik ben nog steeds erg blij met de keuze die we toentertijd gemaakt hebben. Op de Spanjaarden ben ik nog steeds even gek en het leven is zoveel vrijer en relaxter hier vind ik. En het lekkere weer en het buitenleven is natuurlijk ook heerlijk.

Nadelen van wonen in Spanje

Het enige jammere is dat ze hun afspraken slecht nakomen en dat het soms omslachtig is om dingen geregeld te krijgen. Ook is het gebrek aan respect voor dieren minder leuk van sommige Spanjaarden.

Voordelen van wonen in Spanje

Wij wonen in een klein boerendorpje waar veel olijventeelt is, iedereen is bijna verwant aan elkaar in het dorp en kent elkaar, ons nu dus ook na tien jaar inwoner te zijn. Iedereen groet elkaar op straat, erg gezellig vind in dat. Wij hebben vlak buiten het dorp een drietal vakantie appartementen met grote tuin met zwembad wat erg leuk is om te runnen. Wij krijgen gasten die het echte Spanje zonder te veel toerisme willen leren kennen. Andalusië heeft heel veel te bieden, er zijn prachtige steden, schattige witte dorpjes, natuur om mooie wandelingen in te maken en stuwmeren en beken om in te zwemmen. Vlakbij ons in de buurt is zo’n beek waar het heerlijk koele water zorgt dat je in de warme zomer even af kunt koelen. De zomers zijn warm bij ons natuurlijk, maar dat geeft wel garantie op geen regen in de maanden juli en augustus en heerlijke zwoele avonden. En in de winter is het met helder weer tussen twaalf en vier vaak rond de twintig graden. Lunchen doen wij over het algemeen het hele jaar door buiten.

Een nieuwe trekpleister bij ons in de buurt is de Caminito del Rey, een oud wandelpad wat tegen de bergwand hangt en spectaculaire uitzichten biedt. Hiervoor moet je wel ruim van te voren reserveren. Dit geldt ook voor als je het Alhambra in Granada wilt bezoeken.

Ik denk dat de kans klein is dat we ooit nog teruggaan naar Nederland, het bevalt ons zo goed hier. Ik zou ook echt weer moeten wennen aan de bemoeizucht in Nederland. Wel mis ik nog steeds het alles kunnen doen op de fiets in Nederland. Wij fietsen hier ook wel, maar dat zijn dan meer dagjes weg. Te voet doe ik daarin tegen wel meer. Vaak maken we wandelingen door de bergen.

Wel of niet emigreren naar Spanje

Voor een ieder die ook met de wens loopt om te emigreren zeg ik, “als het financieel kan doe het dan, teruggaan is altijd makkelijker”. En je hebt tenminste niet over een paar jaar spijt dat je het nooit geprobeerd hebt. Ons heeft het alleen maar goeds gebracht. Dat wil niet zeggen dat het altijd makkelijk is geweest en dat ik vrienden en familie niet af en toe nog mis, maar het is het zeker waard.


0 keer bekeken

Weer Zuid- Spanje

Ontvang onze

Nieuwsbrief!

Follow Us
 
  • Instagram
  • Facebook Social Icon

e-mail : nidoaguilablanca@gmail.com

Tel: +34661016512