top of page
  • Bianca

Emigreren naar Spanje....doen!


VOOR HET ECHIE IN SPANJE WONEN...

Ik had het prima voor elkaar, we hadden een mooi huis, leuke baan, lieve vrienden en familie in de buurt maar toch droomde ik ervan om in Spanje te wonen.

Als stewardess en met vakantie kwam ik regelmatig in Spanje en elke keer als ik daar aankwam had ik een beetje hartzeer, een soort heimwee en sterk verlangen om daar te blijven. Ik had al twee keer voor een lange tijd in Spanje gewoond en dat smaakte naar meer, maar zou ik het ook voor het echie durven. In de jaren die volgden gingen we in verschillende provincies van Spanje kijken om te kijken waar het ons het meest zou bevallen.

Waarom uiteindelijk toch vertrokken naar Spanje?

Het gevoel was zo sterk dat we uiteindelijk na weer zeven jaar in Nederland te hebben gewoond toch geëmigreerd zijn. Op dat moment viel alles op zijn plek: ik was zeven maanden zwanger en wilde het liefst niet met een kleine baby verhuizen, we konden ons huis in Nederland verhuren en we vonden een huis om te huren in Spanje. Dus geen excuses meer.

In het begin was het echt niet allemaal makkelijk en nog mis ik af en toe mijn familie en vrienden dichtbij. Maar ik ben zo blij dat we de stap hebben genomen. We wonen op een prachtige plek, ook hier hebben we nu lieve vrienden, we hebben ontzettend veel vrijheid en zijn veel buiten in de natuur.

Als het ook jou droom is zeg ik: Ga ervoor! Het is echt fantastisch en gaat het uiteindelijk toch niet zoals gewenst, teruggaan is altijd makkelijker en dan heb je tenminste geen spijt later dat je het niet geprobeerd hebt.


22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page