top of page
  • Bianca

In Spanje gaan wonen


Mijn werk als stewardess bij KLM.

Ik werk als stewardess. Gemiddeld twee keer per maand vlieg ik van Malaga naar Amsterdam om daar de dag erna meestal met een intercontinentale vlucht te vertrekken.

Ik werk sinds 2001 bij de KLM, de eerste 4 jaar woonde ik nog in Nederland. Nu ben ik bijna 14 jaar geleden naar Spanje geëmigreerd. De eerste jaren vond ik het best wel een opgave dat heen en weer gereis. De kinderen waren toen nog klein en dan wilde ik zo snel mogelijk naar huis en dan moest ik nog een aantal uren wachten tot mijn vlucht naar huis ging. Maar alles went. En telkens als ik weer in Spanje was, was ik zo blij om daar te wonen.

Waarom het voor mij een ideale combinatie is.

Nu is het gewoonte en denk ik er eigenlijk niet meer over na. De dag voordat ik mijn werkvlucht heb ga ik ‘s ochtends naar Nederland, dan slaap ik bij mijn ouders. Soms spreek ik ‘s avonds met een vriendin of mijn broer af. Op zo’n manier voelt mijn emigratie niet zo heel erg definitief.

Soms zeggen mensen wel eens dat ik mijn ouders vaker en langer zie dan zij, terwijl zij dan in Nederland wonen.

Het vliegen verveeld na achttien jaar ook nog steeds niet. Thuis moet voor de appartementen en onze gasten het een en ander geregeld worden en dan is het ook weer lekker om aan boord gewoon mijn ding te doen met de passagiers.

Ik ga het meeste naar zuid en midden Amerika, dat zijn bestemmingen zoals: Lima, Panama, Sao Paolo en Rio. Daar heb ik een beetje mijn ritme zodat ik thuis niet zoveel moeite heb om daar weer in het ritme te komen. Ik vermaak me overal, maar Lima vind ik extra leuk omdat ik daar kan gaan golf surfen.

Het werk aan boord en bij Nido liggen aan de andere kant ook niet heel ver uit elkaar. Beiden is met mensen en daar hou ik van. Op reis ga ik graag dingen ondernemen, maar soms een beetje uitrusten en precies doen waar je zin in hebt is ook erg luxe. KLM zorgt altijd voor mooie hotels die meestal centraal gelegen zijn. Het enige nadeel is dat het altijd een nachtvlucht is op de terugweg. Maar goed, dat went ook.

Ik ben echt blij met de combinatie. Ik zeg altijd maar dat ik het beste heb van twee werelden!

Mijn werk als stewardess


196 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page