top of page
  • Bianca

Costa de la Luz


De kust van het licht

We zijn net thuis van een paar dagen aan de costa de la Luz, de kust van het licht.

Dit is de kust van Cadiz bij de Atlantische oceaan. Wij zaten bij Zahora op een camping gelegen aan het natuurpark Breña y Marismas de Barbate, een groot duingebied met pijnbomen.

Prachtige kust, uitgestrekte stranden in Spanje

Het is echt prachtig daar. De stranden zijn breed met licht gekleurd zand en het water is helder blauw. Bij de Middellandse zee trekt de zee zich maar twee meter terug met eb, hier is het zoals in Nederland. De kust is hier ook nog niet volgebouwd, het is allemaal laagbouw en het doet een beetje hippieachtig aan.

Het natuurpark heeft net zulke bossen als de Veluwe in Nederland. Dat mis ik soms bij ons in de buurt.

In het achterland vind je veel grote ranches met paarden, koeien en stieren. Je kunt er dan ook heerlijk paardrijden, zowel door de bossen als over het strand.

Surfen Zuid-Spanje

Wij kwamen specifiek bij het dorpje Zahara terecht omdat het dichtbij gelegen dorpje El Palmar goede golfen heeft om te leren surfen. Sinds anderhalf jaar surf ik en ik wilde dat ook graag met Dan en de kinderen doen.

El Palmar is een echt surf dorp, met veel schooltjes om het te leren. Makkelijk is het echter niet. Ik heb tot nu toe alleen nog maar op mijn KLM reizen in Lima gesurft, hier heb je de langste golfen van de wereld dus je hebt alle tijd om op je plank te gaan staan, wat in het begin heel lastig is. Hier, aan de costa de la Luz ben je veel dichterbij het strand dus voor je het weet is je kans verkeken en moet je weer opnieuw beginnen.

Ik dacht dus dat ik het best al aardig onder de knie had maar dat viel tegen. We hebben wel veel plezier gehad en vooral Cat heeft heel wat surf uurtjes gemaakt.

surfing costa de la luz

Vanaf Nido Aguila Blanca is het ongeveer 2 uur en een kwartier rijden. Super om een paar dagen kust te combineren met een verblijf bij ons. Bij het surf schooltje waar wij les hadden kun je een huisje huren, ook mogelijk te combineren met les-en plankhuur voor een goede prijs. Voor meer informatie kun je de website bezoeken: http://southcoast.es/home/


89 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page