top of page
  • Bianca

Cordoba


Prachtig Cordoba, Zuid-Spanje

Wij zijn eind februari een lang weekend naar Cordoba geweest en wat een prachtige stad is dat!

Het is net een groot openlucht museum. Als je er van de overkant van de rivier naar kijkt zie je overal daken van kerken en

oude gebouwen. Het is dan ook de hoofdstad van het moorse rijk Al Andaluz geweest.

Mezquita Cordoba

Het Mezquita is van al die gebouwen natuurlijk het mooiste, grootste, helemaal in tact zijnde gebouw. Het is ontzettend groot en vol met allerlei rijkdom. Het Mezquita was ooit de moskee van het oude rijk, nadat de christenen het weer voor het zeggen hadden hebben ze midden in het Mezquita een hele grote kapel laten bouwen en aan de zijkanten allemaal kleine nissen met verschillende heiligen geplaatst. Je kan ook de toren op, helemaal tot bij de klokken en vandaar heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Wijk San Lorenzo, Cordoba

De eerste avond hebben wij door de wijk San Lorenzo gelopen, ten oosten van de wijk met het Mezquita.

Ik vond dit leuker omdat er veel minder toeristen en dus ook souvenirs winkels waren. De gebouwen waren soms helemaal niet opgeknapt daar en er staan ook ontzettend veel mooie kerken, het was vrijdag avond dus in veel kerken was een mis bezig. Onze dochter Cat is gek op kerken bekijken en ik vind er ook altijd een speciale sfeer hangen. Er zijn in die wijk ook veel patio's waar Cordoba om bekend staat. In mei is er altijd het festival van de patio's. Dan staan en hangen de patio's vol met bloemen en wint de mooiste een prijs.

Medina Azahar

We zijn ook bij de oude stad Medina Azahara geweest. Deze stad is gebouwd vanaf 936, na honderd jaar was de stad af. Hij is maar 80 jaar in gebruik geweest. Het zijn nu allemaal ruïnes. Bij het bezoekerscentrum kan je een film bekijken en hier laten ze de ruïnes zien en dan met animatie laten ze de stad zoals die ooit geweest is zien. Heel erg leuk en interessant. Het is het leukste om de film na afloop van het bezoek van de ruïnes te bekijken omdat je dan een veel beter beeld hebt bij de film hoe de stad oorspronkelijk geweest is.

Fietsen Andalusië

De laatste twee dagen hebben we een stuk van een Via Verde gefietst. Dit zijn een flink aantal routes die je in heel Spanje hebt. Het zijn allemaal oude treinroutes geweest en daar zijn fiets/ wandelpaden van gemaakt. Het zijn vrij vlakke paden en een aantal van de oude stationnetjes zijn omgebouwd tot hostal of restaurant.Een avond hebben we zelfs in een treinwagon op een van de stationetjes gegeten, heel erg leuk!

Cordoba is ongeveer twee uur rijden bij ons vandaan en zeker een bezoekje waard. Het kan op een dagtrip maar het leukste is er een nachtje te blijven slapen.

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page