top of page
  • Bianca

Lekker eten


Wij zijn er gek op en onze gasten doorgaans ook. Elke ochtend kunnen er vers afgebakken stokbroodjes besteld worden en verse sinaasappelsap. Ook kun je een ontbijt bestellen. De sinaasappels plukken wij bij La Molineta, waar wij hiervoor huisjes verhuurden volgens hetzelfde concept als hier bij Nido Aguila Blanca. Van de zestig bomen die daar staan mogen wij nog steeds de heerlijke, onbespoten vruchten plukken.

Met voldoende deelnemers koken wij drie keer per week een avondmaaltijd voor onze gasten. Zeker 1 keer per week organiseren we een barbecue, want dat hoort er gewoon bij als je op vakantie bent en het weer mooi is. We halen dan altijd goede stukken vlees bij de slager, of een lekker visje. Dan met wat gegrilde groenten erbij zit iedereen te smullen. De andere dagen koken we paella, kip met groenten uit de oven, bakken we zelf pizza's waarbij de kinderen hun eigen pizza beleggen of maken we tapas. Dit altijd gevolgd door een huisgemaakt toetje.

Ik doe vaak inspiratie op op mijn reizen, voor dit jaar staat de midden oosten avond nieuw op het programma. Dit kwam door een reis naar Iran. Heerlijk humus, kebab, plat brood en tabouleh.

Of als we ergens een lekker tapaatje eten dan maken we die thuis na.

Dit jaar hopen we een aantal groenten en fruit uit eigen tuin te kunnen gebruiken. We koken alles vers, er komt bij ons niets uit pakjes. Sowieso weten we nu dat eten uit pakjes niet zo gezond en zeker niet zo lekker is als vers bereid. Maar buiten dat is het lastig om hier in Spanje overal pakjes voor te vinden. Saus voor de pasta of kruiden speciaal voor de nasi bijvoorbeeld kennen ze hier niet. Dat was elf jaar geleden dat we hier kwamen wonen best wel even wennen. Maar ook dat went en nu heb ik geleerd welke kruiden en ingrediënten je gebruikt om dezelfde gerechten te bereiden.

Zo heb ik laatst zelf amandelspijs gemaakt. Amandelen genoeg hier in de nabije omgeving. Die maal je helemaal fijn en dan doe je er honing of suiker bij. Een week laten rusten in de koelkast, vlak voor gebruik een ei erdoorheen en klaar voor gebruik. En zo hadden we voor sinterklaas lekker gevulde speculaas.


267 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page