top of page

Surfing!


Onze eerste zomer bij Nido Aguila Blanca zit erop. Het was zo leuk om eindelijk alles waar we met alle werklui aan gewerkt hadden in gebruik konden nemen. En er waren zoveel mensen (vaste gasten en gasten die voor de eerste keer bij ons kwamen) die genoeg vertrouwen in ons hadden om al te boeken voordat we werkelijk klaar waren. Veel hadden er al geboekt voor we daadwerkelijk begonnen waren met de verbouwing. Bedankt nogmaals voor dat vertrouwen.

Eigenlijk waren al onze gasten enthousiast over el Nido, ons nest.

Wij moesten natuurlijk wel even wennen, alles moest nog een plek krijgen. Dit jaar hebben we eigenlijk standaard te veel gekookt. Van zeven naar drie huisjes was wat dat betreft wel even wennen. Maar naarmate het seizoen volgde werd alles steeds meer vanzelfsprekend. En het was fantastisch om alles in gebruik genomen te zien worden; zoals het zwembad, de tuintjes met meubilair waar van een barbecue genoten werd, het lounchebed en de gezamenlijke eettafel waar regelmatig tot laat nagetafeld werd.

De tuin met al onze nieuwe bomen en planten hebben we goed water gegeven. Een paar bomen leken het op te geven, maar uiteindelijk leven ze allemaal nog nu aan het einde van de zomer. Helaas zijn bijna alle bollen die ik van mijn moeder heb gekregen niet op gekomen. Ik hoop stiekum dat die in de winter met wat regen alsnog hun koppies boven de grond steken.

Nu ben ik net terug van een vlucht met KLM uit Lima,Peru. Hier heb ik voor de derde keer aan golfsurfen gedaan. En dat is zo ontzettend tof. Eerst oefen je dan droog op een bankje met hoe je op moet komen en dan voel je je toch een beetje voor aap staan zo, balancerend op de boulevard. Je warmt jezelf een beetje op en dan ga je het water in. In Lima heb je mooie lange golfen, waar het ideaal is om het surfen te leren. Ik had toch weer moeite om te blijven staan, je moet ook aan zoveel denken: eerst armen strekken dat je omhoog komt met je bovenlijf van je plank, dan achterste voet op plank, dan voorste voet neerzetten, dan voeten recht, knieën gebogen en een beetje bij elkaar en je armen in een bepaalde stand en het belangrijkst, evenwicht houden en dat allemaal op zo'n golf die zo voorbij is, als je er voor die tijd niet alweer afvalt. Gelukkig kreeg ik wel les van een jongen, waar ik veel aan had en me vaak wat tips na riep. Maar echt het is ontzettend gaaf en natuurlijk voelt het lekker als je de golf naar het strand "uitrijdt". In Lima vloog er af en toe een pelikaan over de zee, dat maakte het compleet.

In Tarifa, anderhalf uur rijden bij ons vandaan kan je ook golfsurfen, het is ook mogelijk om met het hele gezin les nemen. Voor waterratten echt een aanrader. Tarifa is ook nog eens een heel leuk dorpje met mooie stranden dus leuk om dit te combineren.

Lessen duren twee uur en dan ben je ook wel kapot. Vooral het peddelen de zee weer op is heel zwaar voor de arm en schouderspieren. Meer informatie over deze lessen kan je hier vinden: http://www.conilreisgids.nl/golfsurfen-conil-elpalmar

126 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page