• Bianca

Het komt allemaal goed!


Het is alweer een aantal maanden geleden dat ik mijn laatste stukje heb geschreven. Er is veel gebeurd in die tijd. Het afmaken van de appartementen is voorspoedig verlopen. Het doorboren van de dikke betonnen muur van 35 cm was wel een hele klus. Drie hele dagen zijn ze ermee bezig geweest. Tijdens het boren moest er water op de boren lopen anders zouden ze te heet worden. Ze zijn drie lange dagen bezig geweest en ondertussen moest er gehoosd worden omdat het appartement blank stond. Echt rot werk. Ik dacht dat het nooit meer goed zou komen met de vloer!

We hadden nog een tegenslag met het bestellen van de keukens bij Ikea. Ik ging naar Ikea, na eerst thuis gecheckt te hebben of ze bij ons konden komen bezorgen, want drie keukens pasten niet in onze auto. Na alles besteld te hebben boven bij de keukenafdeling en bijna anderhalf uur gewacht te hebben bij de balie (de wachttijd is namelijk 7 minuten en voor elk artikel komt er 1 minuut bij), kwam ik bij de balie voor thuisbezorgen. Alles ingevoerd, zei die jongen achter de balie "dan wordt het 29 april bij u afgeleverd"! Maar 23 april zouden de eerste gasten komen! Na nog anderhalf uur aan de balie te hebben gestaan en de Ikea jongen met allemaal hoge chef's gebeld had verzekerde hij mij dat ze binnen 24 uur bezorgd zouden worden. De dag daarna maar meteen gebeld omdat ik er niet zo'n vertrouwen in had en inderdaad in de computer stond nog steeds 29 april. Na veel gepraat over de telefoon, heel goed voor mijn Spaans, werd er beloofd dat het na het weekend gebracht zou worden. Nog steeds 2 dagen langer dan op de website stond, maar ik was allang blij. Uiteindelijk kwamen de keukens maandag avond om 9 uur. Met het in elkaar zetten kwamen we erachter dat het laatste aanrechtblad zwart was in plaats van het crème wat de andere 2 waren. Daar moesten we dus alsnog mee terug. Uiteindelijk waren de appartementen een week voor de eerste gasten kwamen klaar. Lang niet slecht dus, maar wat een stress gaat daar aan vooraf.

Met het zwembad hadden we wat meer pech. Het bedrijf wat zou komen tegelen kwam niet opdagen en een ander bedrijf was niet te vinden op korte termijn. Uiteindelijk heeft de aannemer van de appartementen het tegelen gedaan, voor het eerst voor hun, en het is heel mooi geworden.

Doordat het zwembad later was kon de tuin ook niet afgemaakt worden en waren we twee uur voor aankomst van onze gasten nog bezig met grind te storten. Het leek wel even het programma ' ik vertrek ' met die tijdsdruk. Maar net zoals in het programma kwam het bij ons toch goed. De eerste paar dagen mochten we het zwembad van de buren gebruiken en de kinderen vonden het fantastisch om in ons zwembad te spelen tijdens het vullen ervan.

Voorlopig blijven er nog klusjes te doen, maar gelukkig zijn de gasten allemaal enthousiast.


40 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Weer Zuid- Spanje

Ontvang onze

Nieuwsbrief!

Follow Us
 
  • Instagram
  • Facebook Social Icon

e-mail : nidoaguilablanca@gmail.com

Tel (ook voor whats app): +34661016512