top of page
  • Bianca

Verbouwen in Spanje, het komt allemaal goed!

Bijgewerkt op: 14 mei 2021


Het is alweer een aantal maanden geleden dat ik mijn laatste stukje heb geschreven. In deze tijd hebben we niet stil gezeten en is er veel gebeurd, waaronder het afmaken van de appartementen dat voorspoedig verlopen is en het doorboren van de dikke betonnen muur van 35 cm. Dit was wel een behoorlijke klus, drie hele dagen zijn ze ermee bezig geweest. Tijdens het boren moest er water op de boren lopen anders zouden ze te heet worden, dus gedurende die drie dagen moest er tussendoor steeds gehoosd worden omdat het appartement blank stond. Ik dacht dat het nooit meer goed zou komen met de vloer, echt een rotwerk!


We hadden nog een tegenslag met het bestellen van de keukens bij Ikea. Nadat we alles besteld hadden bij de keukenafdeling en vervolgens anderhalf uur gewacht te hebben bij de balie (de wachttijd is namelijk zeven minuten en voor elk artikel komt er één minuut bij), kwam ik bij de afdeling ‘thuisbezorgen aan. Eenmaal

alles ingevoerd, zei die jongen achter de balie "dan wordt het 29 april bij u afgeleverd"! Maar 23 april zouden de eerste gasten komen. Na nog anderhalf uur aan de balie te hebben gestaan en de Ikea jongen met allemaal hoge chef's gebeld had verzekerde hij mij dat ze binnen 24 uur bezorgd zouden worden. De dag daarna maar meteen gebeld omdat ik er niet zo'n vertrouwen in had en inderdaad in de computer stond nog steeds 29 april. Na veel gepraat over de telefoon, heel goed voor mijn Spaans, werd er beloofd dat het na het weekend gebracht zou worden. Nog steeds twee dagen langer dan op de website stond, maar ik was allang blij. Uiteindelijk kwamen de keukens maandag avond om negen uur. Met het in elkaar zetten kwamen we erachter dat het laatste aanrechtblad zwart was in plaats van het crème wat de andere twee waren. Daar moesten we dus alsnog mee terug. Uiteindelijk waren de appartementen een week voor de

eerste gasten kwamen klaar. Lang niet slecht dus, maar wat een stress gaat daar aan vooraf.

Met het zwembad hadden we wat meer pech. Het bedrijf die zouden komen tegelen kwam niet opdagen en een ander bedrijf was niet te vinden op korte termijn. Uiteindelijk heeft de aannemer van de appartementen het tegelen gedaan. Dit was voor het eerst voor hun, en het is heel mooi

geworden.
Doordat het zwembad later was kon de tuin ook niet afgemaakt worden en waren we twee uur voor aankomst van onze gasten nog bezig met grind te storten. Het leek wel het programma 'Ik Vertrek' met die tijdsdruk. Maar net zoals in het programma kwam het bij ons ook goed. De eerste paar dagen mochten wij het zwembad van de buren gebruiken, terwijl de kinderen het fantastisch vonden om in ons zwembad te spelen tijdens het vullen ervan.

Voorlopig blijven er nog klusjes te doen, maar gelukkig zijn de gasten allemaal enthousiast.

De tuin dat we net open waren, zo kaal nog! En de boompjes zijn daar nog heel klein en dun. Leuk om het verschil met nu te zien. En met die klusjes....daar zijn we nog steeds niet klaar mee!

75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page