top of page

De verbouwing


Het werk aan de appartementen gaat ontzettend goed. Je kan van alles over Spaanse werklui zeggen, maar die van ons zijn super. Ze zijn vaak te vroeg en werken hard en heel netjes.

Ik voel me continu als een kind de avond voor haar verjaardag. Zo blij ben ik met hoe de appartementen worden. Als ik weer thuis kom na een van mijn vluchten als stewardess kan ik niet wachten om weer te kijken hoe ver ze gevorderd zijn. En zelfs aan het einde van een werkdag verandert er op het moment heel wat. Fantastisch om alles nu vorm te zien krijgen.

Het is wel een enorme klus. Vooal aan het maken van de deur en de drie ramen in de 40 cm dikke betonnen muur kwam geen eind. Ze kwamen met z'n tweeën met twee machines die ontzettend veel stroom trokken. Op de lijn waar bv de deur moest komen boorden ze gaten van zo'n 20 cm doorsnee en na de hele lijn van gaten te hebben voorzien viel het grote plakkaat beton er zo uit. Om de boren niet te heet te laten worden moest er een tuinslang op de boren gezet en moest er continu water uit het appartement gehoost worden. Om over het irritante lawaai van de machine maar niet te schrijven. Dit alles duurde drie dagen.We waren blij toen de klus geklaard was.

Nu hebben we net de tegels uitgezocht en dat zijn dan weer de leuke dingen.

Het leuke van zo'n verbouwing is dat ik ook weer heel ander jargon in het Spaans leer. Zo wist ik nog niet wat azulejos( tegels), roca de lana( glaswolvezel) of pladur( gipsplaten) waren. Zo gaat dat vaak, het begon al met dat ik zwanger naar Spanje ging en allemaal nieuwe woorden zoals cuna( kinderbedje), pecho ( borst) en contraciones ( weeen) leerde kennen.

Het werk gaat gestaag verder. Volgende week is het alweer Semana Santa, dan ligt alles 4 dagen plat in Spanje. De week daarna we snel verder, en aan het zwembad beginnen want over 4 en een halve week komen de eerste gasten. Wat zullen we blij zijn als het 23 april is!


200 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page