top of page
  • Bianca

Nido Aguila Blanca


Begin november zijn we verhuisd naar onze nieuwe stek, Nido Aguila Blanca. Een prachtige plek op 5 minuten loopafstand van Guaro. We kunnen ons geluk niet op.

Het was ook wel raar om na zeven jaar Molineta te verlaten waar we een hele fijn tijd hebben gehad. Maar nu beginnen we echt iets voor onszelf om het helemaal te maken zoals wij wensen.

Vorige maand is de verbouwing begonnen van de appartementen. Het pand van El Nido bestaat uit ons woongedeelte boven. En daaronder is een souterrain van 220 vierkante meter. Dit bestond tot voor kort uit een badkamer, slaapkamer, washok, twee hele grote ruimten en een garage.

Alle muren zijn eruit gehaald en daar zijn nu drie appartementen van gemaakt. Allemaal hebben ze twee slaapkamers.

Het was zo leuk en het ging ook zo snel met het optrekken van die muren, dat we elke middag in de lunchpauze van de werklui en na zessen gingen kijken hoe ver ze waren gekomen en elke keer was er weer een nieuw vertrek ontstaan.

Echt leuk om de kamers nu in het echt te zien en niet alleen op de tekening, en om plannen te maken voor de inrichting.

Op het moment staan de kale muren er. Die worden binnenkort geisoleerd voor het geluid en dan wordt de electra geplaatst. Ook moet de buitenmuur nog op bepaalde plekken door gebroken worden waar de terrasdeuren zullen komen.

Dan wordt het sanitair met bijkomstige afvoeren en leidingen geplaatst. Daarna de vloer en dan mogen we eindelijk gaan aankleden en inrichten.

Als laatste is het zwembad met de tuin aan de beurt en dit alles moet klaar zijn voor 23 april, want dan zijn alledrie de appartementen verhuurd!

De naam Nido Aguila Blanca betekend trouwens Wit Adelaars Nest. We hebben het zo genoemd omdat de vorige eigenaar van het huis, degene die het ook heeft laten bouwen, van oorsprong Indiaans bloed heeft. Hij geeft retreats en gebruikt daarvoor de naam Aguila Blanca. Uiteindelijk kwam een gast met het idee voor het adelaarsnest, maar aangezien dat bij veel mensen een associatie geeft naar de tweede wereldoorlog hebben we gekozen voor Wit Adelaars Nest, in het Spaans.

Het is voor ons nu echt al ons nest, zo fijn hebben we het er. Ik hoop dat het voor al onze toekomstige gasten ( en er hebben er al heel wat geboekt, wat ons erg blij maakt) net zo knus, gezellig en mooi wordt.


22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page