top of page
  • Bianca

Onze zoektocht


Onze zoektocht

Ik heb een tijd niet geschreven.

Dit komt omdat we eigenlijk een jaar geleden bij Molineta zouden weggaan. Dus dacht ik niets meer op de site te plaatsen en even af te wachten. Uiteindelijk ging dat niet door en daarna had ik niet zoveel inspiratie om wat nieuws te verzinnen. En waren we uiteindelijk weer druk met het dagelijkse leven, onze gasten en de verdergaande zoektocht naar onze nieuwe plek.

Vorig najaar zouden we dus bijna Molineta gaan verlaten. Alles was gepakt en in de opslag en op het laatste moment zijn we toch nog tot een overeenkomst gekomen met de eigenaar. Dus alles weer uit de opslag en uitgepakt. Nog een jaar op ons oude plekkie.

Zoals sommigen van jullie weten zijn we al geruime tijd op zoek naar een pand om te kopen en daar met hetzelfde concept door te gaan, maar vooralsnog hadden we nog niets gevonden dus zagen we nog een jaar Molineta wel zitten.

In de winter zijn we met z'n vieren naar Thailand geweest waar we een hele mooie vakantie hebben gehad.

En vanaf februari zijn we toen weer verder gegaan waar we gebleven waren voor het hele in- en uitpak circus.

Toen was daar in het voorjaar opeens een heel mooi huis wat voorbij kwam op internet, op loopafstand van het dorp Guaro met veel woonruimte, een souterrain en meer dan 1 hectare grond, voor een voor ons betaalbare prijs.

Na onze jarenlange speurtocht op alle sites had ik de hoop een beetje opgegeven. We waren ook al een aantal keren naar een huis aan de oostkant van Malaga gaan kijken, maar telkens viel het tegen. De omgeving is daar ook prachtig maar we wilden toch wel heel graag bij Guaro in de buurt blijven.

We maakten een afspraak voor een bezichtiging in en rondom het huis vlakbij Guaro en waren na 5 minuten al weg van het huis en de omgeving.

Er brak een spannende tijd aan. Er waren nog meer geïnteresseerden voor het huis en wij moesten de hypotheek zien rond te krijgen. De eigenaren van het huis gaven aan ons de voorkeur en de hypotheek lukte dus het huis was voor ons! Geduld wordt beloond!

Ondertussen was het alweer druk bij Molineta, waar we met een aantal vaste gasten en heel wat nieuwe weer een heel gezellig seizoen gehad hebben. De zomer was wel erg heet, het was de heetste zomer in 40 jaar. Het liep af en toe tegen de 40 graden. We hebben dus besloten om op onze nieuwe plek air- conditioning in de huisjes te plaatsen.

In september was er nog een week zonder gasten waarin wij een paar dagen naar de provincie Almeria zijn geweest. De kinderen hebben in Spanje 11 weken zomervakantie, tot half september.

Almeria ligt op 3 uur rijden bij ons vandaan, ten oosten van Malaga. Hier staan heel veel kassen, waardoor het er niet zo aantrekkelijk uitziet als je er doorheen rijdt. Ik had echter gelezen over de kust en in het bijzonder over Playa de los Muertos. De zee zou daar zo helder zijn dat het wel op het Caribisch gebied leek. Dit klopte. Echt prachtig blauw, met veel vissen. Dus snorkelen was ook mogelijk.

Het binnenland viel tegen, erg droog met grauwe, lage begroeiing. Dit hadden we wel kunnen verwachten, aangezien er een stuk woestijn is waar veel Amerikaanse westerns zijn opgenomen. We zijn voornamelijk aan de kust gebleven. Het leukste plaatsje was San Jose, een klein plaatsje met een mooi strand en gezellige barretjes en eettentjes.

Het was een hete, droge zomer geweest en regen was erg nodig. De laatste dag in Almeria werden we wakker van de regen (voor het complete plaatje, we lagen in een tent). De tent werd dus afgebroken in de regen. Erg fijn die regen maar had het niet nog een dagje kunnen wachten...

Al met al lekkere dagen gehad.

In oktober nog een rustige herfsvakantie gedraaid en begonnen met de verhuizing. Twee november was het klaar bij Molineta. De verhuizing was pittig, maar ging vrij soepel, we hadden natuurlijk vorig jaar de generale repetitie al gehad.

Nu weer verder met mijn blogs voor de liefhebbers. Er is weer genoeg te schrijven, plannen en ontwikkelingen genoeg bij Nido Aguila Blanca.


30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page