top of page
  • Bianca

Een nieuw jaar...


En zo is het alweer even 2014. Het jaar dat wij 5 jaar op Molineta zijn.

Het oude jaar hebben wij afgesloten in Roemenië, bij de familie van Dan. Het was 4 jaar geleden dat we daar geweest zijn en het was fijn om weer in Boekarest te zijn. Dan zijn moeder heeft ons met haar heerlijke gerechten en typische Roemeense specialiteiten enorm verwend. We zijn ook een paar dagen in het binnenland geweest en daar is het net of je terug gaat in de tijd. In de dorpen daar zijn veel kleine boerderijtjes waar je melk en eieren kunt halen. Kom je te laat dan is de koe al leeg en moet je de dag daarna terugkomen. De natuur is er prachtig, met veel naaldbossen waar beren en wolven leven. Er lag sneeuw en het meer was dichtgevroren. De kinderen konden hun hart ophalen in de kou.

Begin Januari zijn we terug naar huis gegaan. De kinderen zijn alweer een paar weken terug naar school en wij gaan weer verder met het jaarlijks onderhoud. Zo is het grootste deel van de bomen en planten gesnoeid, het zwembad heeft een onderhoudsbeurt gehad en de binnenboel is hier en daar geverfd.

Sinds kort hebben we ook een sauna op Molineta wat zelfs bij ons lekker is in de winter. De sauna biedt plaats aan maximaal 4 personen en staat in onze voormalige studio nummer 9. Hier zit een douche en toilet bij en het is mogelijk om de sauna per 2 uur te gebruiken of een halve of hele dag. Het is mogelijk om een massage en zelfs een lunch bij te boeken. Je kan het zelf invullen, genieten op maat!

In de weekenden gaan we verder met het ontdekken van de omgeving. Zo zijn we naar Antequera gegaan, naar het nationale park El Torcal. Dit stond al een tijdje op mijn lijstje na verhalen van onze gasten. Na een rit van ongeveer 2 uur door prachtige, afwisselende natuur kwamen we bij het natuurpark aan. El Torcal heeft hele speciale rotsformaties en prachtige uitzichten, waar wij overigens niet van hebben kunnen genieten want bij ons miezerde het en was het zwaar bewolkt. Na een uitgebreide warme lunch zijn we doorgereden naar El Caminito del Rey. Dit is een smal paadje die tegen de berg aangeplakt is. Het pad is gesloten wegens slecht onderhoud, maar oorspronkelijk werd het gebruikt om goederen van de ene naar de andere kant van de berg te vervoeren. Dit pad is een grote trekpleister voor bergbeklimmers, waar er een aantal per jaar van verongelukken. Daarna zijn we door gereden langs het mooie stuwmeer van Ardales. Hier kan je in de warme maanden zwemmen, kanoenen en waterfietsen. In de winter is het hier mooi wandelen en er staan ook barbecues voor ieders gebruik. Vanaf de stuwmeren is het een uur rijden naar La Molineta.

Deze dagtrip is echt een aanrader!


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page