top of page
  • Bianca

December 2013


Het is winter, het is rustig op Molineta.

De olijven zijn geplukt en de koudere temperaturen zijn ook in zuid Spanje gekomen.

Wij zijn aan de grote schoonmaak. In de zomer als we het druk hebben beginnen we altijd met alles netjes op de plek terug te leggen maar des te verder het seizoen en de drukte vordert des te slordiger worden we daarin. Met als resultaat dat het na de zomer wel lijkt of er in onze opslagruimtes en schuur een bom is ontploft. Nu zijn we dus alles aan het sorteren en weggooien. Vooral het plastic speelgoed voor het zwembad red het niet langer dan een jaar. Onze hulp Nolberta geeft de huizen en appartementen allemaal een grote schoonmaakbeurt. Voordat je het weet is het weer begin Maart en dan begint langzaam aan de drukte weer.

In de rustige maanden gaan we ook altijd in de omgeving op stap. Dit jaar stond Granada op ons lijstje. Vrijdagmiddag na school zijn we meteen doorgereden, Granada is zo’n 2 uur rijden. Dan had in de wijk Albaicin een grotwoning gevonden. Deze wijk is op een helling aan de overkant van het Alhambra gebouwd en bestaat uit allemaal kleine straatjes en trappetjes. Heel erg leuk om alles op loopafstand te hebben. De eerste avond een klein rondje in de wijk gemaakt en met uitzicht op een mooi verlicht Alhambra gegeten.

Zaterdagochtend vroeg op pad gegaan en de hele dag door de stad gezworven. Natuurlijk het Alhambra en de Cathedraal bezocht en uitgebreid geluncht.

Op zondag zijn we naar het Parque de las Sciencias geweest. Dit is een heel groot museum met allerlei verschillende gedeeltes waar de kinderen actief alles kunnen ontdekken. Dat vonden de kinderen, maar ook wij helemaal fantastisch. Al met al een erg leuk weekend gehad, Granada is een heel interessante stad waar veel te zien valt.

Met kerst ben ik in Japan geweest, bij de sushi en warme toiletbrillen ( zie mijn weblog uitstapjes) en op het moment dat ik dit schrijf is het tweede kerstdag en zit ik in het vliegtuig op weg naar Boekarest waar de rest van het gezin op me wacht. Vijf Januari gaan we weer terug naar Spanje.


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page