top of page
  • Bianca

Uitstapjes


In een van mijn vorige blogs had ik het over ons plan om deze winter meer van de omgeving van Molineta te gaan verkennen.

In November zijn we daar goed mee begonnen. Een dagje Casarabonela stond op het programma. Casarabonela is een dorpje hoger de bergen in op een half uur rijden. Een typisch Andalusisch dorpje met kleine witte straatjes, lieve balkonnetjes en overal planten en bloemen. We vertrokken iets later dan de bedoeling, dus was het eerst tijd voor een lunch. Het was goed weer. Op het plein bij het gemeentehuis, waar je een prachtig uitzicht hebt, zijn we op een terras gaan zitten. Daar hebben we heerlijk gegeten, echt Spaans. Toen zijn we een route uit een boekje, dat we over het dorp hebben, gaan volgen. De route liep langs een waterval, die de kinderen erg graag wilden zien.

De waterval hebben we gevonden en was sprookjesachtig. De kinderen zijn zelfs het water nog even in geweest. De weg naar beneden ging wat moeizamer voor de kinderen, ze waren moe.

Vorige week zijn we naar Frigiliana en de grotten van Nerja geweest. Frigiliana is een toeristisch maar erg leuk dorpje op vijf kwartier van Molineta vandaan. Ook hier weer een wit dorpje tegen de berg aangeplakt. Wat ons hier opviel was dat er zoveel leuke winkeltjes waren. En er was een tentoonstelling met van alles uit de prehistorie. Sam heeft het vorig jaar op school over de ‘hombre prehistorico- de holbewoner’ gehad, dus hij vond dat heel interessant. Wederom een lunch en een wandelingetje door het dorp gemaakt en daarna naar de grotten gereden.

De grotten waren echt heel mooi. In de zomer kan je hier ook naar concerten, de akoestiek is heel goed. Het zijn ook hele grote hallen( noem je dat zo bij grotten?). Een aanrader!

Tussen deze uitjes door zijn we met het hele gezin naar Nederland geweest met Sinterklaas. Dan is vanuit daar een week met mij mee geweest naar Osaka. Dat was een hele aparte ervaring. Ik was er al eerder geweest, maar altijd veel korter. Het is toch een hele speciale, prettige cultuur. Iedereen is erg aardig en alles is georganiseerd.

Bv. voor de metro moet je op het bord kijken welke vorm achter jouw metro staat , bv. een kruis. Dan kijk je op het perron en dan sluit je aan in de rij achter het kruis. We hebben elke dag de trein gepakt en zijn met de Lonely Planet samen op avontuur geweest. Net zoals voor de kinderen er waren. De natuur is er prachtig en het eten heerlijk ( alhoewel Dan geen sushi meer kon zien). En de toiletten zijn fantastisch: er is een flush geluid zodat niemand je hoort plassen, met een druk op de knop wordt je bips gespoeld en de bril is VERWARMD! Zelfs op de metrostations.

We waren weer opgeladen na die twee weken. Maar goed ook want het is klustijd op Molineta.


10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page