top of page
  • Bianca

Nieuwe gasten


Na een aantal weken regen is de hele natuur fris en groen. De koolmeesjes en hun vriendjes zingen luid hun lied en wij genieten. Na de overwinteraars komen er weer wat weekgasten. De eerste barbecues en pizza avonden hebben we al weer gehouden.

Wij bereiden ons voor op het drukke seizoen. De laatste herstelwerkzaamheden worden voltooid, mooie bloemen staan in de potten en de eerste plantjes komen in de groententuin al weer boven de grond uit.

Ook de wijnvoorraad moest weer bijgevuld worden. Dit jaar hebben we verschillende wijnen. Een van de bodega Ilongo. Deze wijn dronken wij op onze vakantie in de buurt van Granada.

En twee van bodega Remsamen. Dit wijnhuis zit in Monda, een dorpje op 10 minuten afstand van La Molineta. De Nederlanders Marjolijn en René zijn hier 7 jaar geleden mee gestart. Zij laten de natuur hun gang gaan en dat zorgt voor verdraaid lekkere wijnen.

Een bezoek aan de wijngaard is ook mogelijk. Je kan er alles te weten komen over het proces van wijn maken en daarna is er natuurlijk de mogelijkheid om te proeven en wat flessen in te slaan. Zodat je je op een koude winteravond nog eens in Andalusië kunt wanen.

Zo gebruiken we steeds meer streekproducten. Sinds kort halen wij melk bij de lokale geitenboerderij. Het is ook mogelijk om hier verse kaas te bestellen. De kinderen moeten nog wel een beetje aan de smaak wennen.

Ook worden er elke zaterdag verse scharreleieren door een boertje gebracht. Ooit hopen we onze eigen kippen te hebben, maar tot het zover is komen we zo aan onze kakel verse eitjes.

Naast onze eigen groenten en fruit komen we zo aan onze verse producten en dat was een van de wensen die we hadden toen we naar Spanje kwamen.

Het blijft genieten!


5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page