top of page
  • Bianca

Vogels in Andalusië

Bijgewerkt op: 24 jun. 2021
Vroeger ging ik vaak paardrijden met mijn vriendin Martine. Dan reden we uren door het bos in Almere en dan kwamen we geregeld vogelaars tegen. Daar moesten we altijd een beetje om lachen want dan kwamen ze aan scheuren met hun auto die ze midden in de berm stopten en dan sprongen ze er helemaal in het groen gekleed uit met de verrekijkers al in de aanslag. En dan begonnen ze te rennen, blijkbaar achter een vogel aan die wij nog helemaal niet gezien hadden.Alhoewel ik er nog niet in het groen achteraan ren, ben ik inmiddels wel een vogel liefhebber. Ik vind het speciaal om zeldzame vogels te zien, maar eigenlijk vind ik elke vogel, groot of klein, leuk om te zien. Bij ons in de tuin en onze directe omgeving leven en nestelen er behoorlijk wat. Zo hebben we Merels, Mussen, verschillende soorten Zwaluwen, Uilen (voornamelijk veel Steenuiltjes), de Hop, Europeesche Bijeneter, de Wielewaal en nog veel meer waar ik de naam (nog) niet van weet. Er vliegen ook geregeld roofvogels over. De meest gespotte is de Torenvalk, die de berg waar onze tuin op ligt als jachtgebied heeft.De bijeneterDe bijeneter is mijn favoriet, ze komen altijd in het voorjaar weer terug uit Afrika en dan kwetteren ze zo fijn, hoog in de lucht. Dan weet ik dat het voorjaar begonnen is. De bijeneter is een kleurrijke vogel van zo’n achtentwintig centimeter groot. Zoals de naam zegt leven ze van bijen waarvan ze eerst de angel verwijderen voordat de bij opgegeten wordt. Buiten bijen eten ze ook wespen, libellen, zweefvliegen en sprinkhanen. De soort broedt over het algemeen in Zuid- en Oost- Europa in zelf uitgegraven holen in zandafgravingen of geërodeerde hellingen. Hun nest wordt gemaakt in een gang onder de grond. Hier leggen ze tussen de vier tot zeven eieren die na 22 tot 25 dagen uitkomen. Beide ouders zorgen voor de jongen. Bij ons vliegen er dagelijks zwermen over van april tot oktober.Flamingo’s in Zuid- Spanje


In Andalusië, de provincie waar wij wonen zijn heel veel vogels te vinden. De meest speciale zijn het ijsvogeltje, de zwarte ooievaar, vale gieren en flamingo’s. Deze laatstgenoemde kun je op vijf kwartier rijden bij ons vandaan vinden. Deze plek heet la Laguna de Fuente de Piedra. Dit is groot zoutwater meer waar flamingo’s overwinteren en broeden. De meeste kans om de vogels te zien is in het voorjaar. In augustus vertrekken de vogels naar koelere oorden.
Vogel vakantie AndalusiëMocht je interesse hebben in een vakantie waarin vogels centraal staan, vogel het dan niet helemaal zelf uit, maar neem contact met ons op. Wij kunnen meer vertellen over interessante vogel spot plekken en jullie eventueel in contact brengen met vogelgidsen.

Een enkele dag is natuurlijk ook mogelijk.

1.520 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page