Tapas eten in Zuid Spanje!

May 11, 2018

Oorsprong van de tapa

 

De tapa is oorspronkelijk ontstaan door een bordje op het drankje te zetten tegen de vliegen. Tapar betekent in het

Spaans afdekken. Dit werd uiteindelijk opgeleukt met een klein hapje op het bordje.

 

Over de  oorsprong van de tapas bestaan meerdere versies. Een van deze  verhalen is dat het begin van de tapas terug voert naar 1500 en Karel de vijfde. De ruiters maakten vaak lange tochten en dronken dan wat in de herbergen waardoor ze wel eens beschonken te paard zaten. Keizer Karel eiste toen dat bij het schenken van drank ook voedsel geserveerd zou worden. Toen waren de tapas nog veel simpeler dan nu, toen waren het wat kaas, chorizo of olijven.

 

Invloeden van de tapas

 

Door de invloed van de Romeinen- die de olijfolie brachten, de Arabieren die noten en kruiden introduceerden en Columbus- die groenten bracht, zijn de tapas veel uitgebreider en rijker geworden. Nu bestaan er honderden verschillende tapas, van simpel tot een heel kunstwerk.

 

Tapas in Andalusië

 

Iedere regio heeft zijn eigen specialiteiten. Tapas worden tegenwoordig ook als hele maaltijd gegeten. In de bars kun je tapas( het hapje) media racion( halve porties) of raciones ( hele maaltijd) bestellen. Bij ons in het dorp zijn veel bars waar je tapas kunt nuttigen. De meeste tapas zijn de hele dag te verkrijgen. Maaltijden zijn meestal tussen 4 en 8 niet te krijgen omdat de kok naar huis is.

Waar je in Guaro lekker tapas kunt eten is bij: La Espuela, Lord Cani en de Bodega. In Coin kunnen je speciale tapas bij Coconut eten.

 

Favoriete tapas

 

Mijn favorieten onder de tapas zijn de boquerones (zure visjes) en de oude manchego kaas. Ook heerlijk is een plakje bloedworst met een gebakken kwarteleitje erop. Bij onze maaltijden op Nido Aguila Blanca maken we ook regelmatig tapas. Het leuke is om ideeën op te doen als we zelf ergens wat gaan eten. Goed excuus om dat regelmatig te doen!

 

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts