top of page
  • Bianca

Weer Andalusië


Een vraag die mij zeer regelmatig gesteld wordt door voornamelijk mijn KLM collega’s is wat voor weer het bij ons op het moment is. En dan vooral in de winter als de gemiddelde Nederlander behoefte heeft aan zon en warmte. Het antwoord dat ik ze dan geef leidt meestal tot jaloezie.


Andalusië heeft meer dan driehonderd dagen zon per jaar. En ook al is het in de winter dan niet zo warm, op een van die vele zonnige dagen komt de temperatuur met gemak op de twintig graden.

November, december, januari en februari zijn de koelste maanden met in december gemiddeld de minste zon. ‘s Nachts zakt de temperatuur wel eens tot dichtbij nul, dus het is handig om ook warme kleding mee te nemen. Zodra de zon bij ons achter de bergen verdwijnt wordt het fris in deze maanden. Juni is de zonnigste maand en augustus de warmste. De gemiddelde jaartemperatuur is 25 graden Celsius en er valt 250 mm regen in een jaar.Wat betekend dat het in het voorjaar, wanneer alle weiden hier in bloei staan, en in het najaar het zo tussen de 22 en 27 graden is. Dit is goed weer om te genieten aan het strand en zwembad in combinatie met wat activiteiten.

In de winter, met temperaturen tussen de 15 en 22 graden, kun je je uitleven met allerlei mooie sportieve activiteiten zoals wandelen, fietsen, bergbeklimmen en hiken in de bergen. Natuurlijk is het ook genieten van de zon en het buiten zijn.

In de zomer wanneer de temperaturen gemiddeld tussen de 30 en 35 graden liggen is het fijn om het wat rustiger aan te doen. Wandelen door alle beken en rivieren die hier zijn, zwemmen in zee, zwembad, rivieren en meren en genieten van de zwoele avonden. Tot laat op het terras zitten en je tegoed doen aan de Spaanse keuken.

Zoals je leest elk seizoen heeft moois te bieden!


68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page