top of page
  • Bianca

Skiën in Spanje


Skigebied Sierra de las Nieves ligt in Andalusië, Zuid-Spanje dichtbij de stad Granada op een hoogte van 2700 tot 3282 meter. Het dorpje wat het dichtstbij ligt om te overnachten is Pradollano. Dit ligt op 2100 meter en vanaf hier gaan er twee gondelliften naar het boven gelegen skigebied. Het dorpje is iets vervallen maar gezellig. Je vind er allerlei accomodaties, van vijf sterren hotels tot particuliere appartementen, veel met een prachtig uitzicht over de vallei en omliggende bergen.

Ook zijn er tal van restaurants met verschillende keuken te vinden. Après-ski is hier echter in mindere mate dan in andere wintersport gebieden.


Het skigebied is de afgelopen drie jaar flink opgeknapt en uitgebreid met een investering van 51 miljoen, het komende jaar komt daar nog eens 11 miljoen bij.

Het gebied bestaat uit 110 kilometer pistes, in totaal 131 pistes waarvan 50 kilometers voor beginners. Dan zijn er 49 kilometers rode pistes en 8 kilometers zwarte. Er zijn skiliften met een capaciteit voor ruim 45 duizend skiërs per uur.

Ook zijn er een aantal lopende banden om je naar het begin van de baby pistes te brengen.

Ski en board verhuur vind je op de piste zelf of in het dorp.

Aangezien het gebied heel hoog ligt is het vrij sneeuwzeker en anders houden ze 35 kilometer pistes goed met sneeuwkanonnen.

Prijzen voor een skipas liggen ongeveer tussen de 44 en 55 euro mits je online koopt. Kijk op deze pagina: https://sierranevada.es/en/

Bij aankomst daar is het ook mogelijk om de skipas te kopen maar dan kom je wat duurder uit.

De gondelliften openen om half negen, mits je vroeg bent staan er bijna geen rijen. Na tienen wordt het druk, ook bij de machines voor het eventueel kopen van een skipas.

Boven waar de meeste skipistes zich bevinden vind je verschillende restaurants, deze zijn vrij prijzig en niet heel goed. Wel kun je over het algemeen lekker in het zonnetje op één van de grote terrassen zitten, want met driehonderd dagen zon per jaar is het doorgaans heerlijk weer!

Het skiseizoen is gepland van eind november tot eind april.

Bij onze vakantiehuizen vandaan is het ook mogelijk om in één dag op en neer te gaan als je vroeg vertrekt.

Het voordeel van hier op wintersport gaan is dat het maar vijf kwartier van de kust afligt, zo kun je sneeuw en strand in dezelfde vakantie combineren. Hoe leuk is dat!


38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page