top of page
  • Bianca

Mooiste stranden Andalusië


Cala Cañuelo


Ongeveer tien kilometer van Nerja af, vanaf ons zo’n anderhalf uur rijden, ligt ons meest favoriete strand Cala Cañuelo. Dat is de rijtijd meer dan waard. Deze baai is gedeelte van een natuurreservaat wat ook doorloopt in zee. Het water is kristalhelder en er zwemmen veel verschillende vissen wat het ideaal maakt voor snorkelen! Het strand is gedeeltelijk zand en gedeeltelijk kiezel.

Het is niet toegestaan om met de auto naar beneden te rijden. Er is een busje dat tot 21u ’s avonds op en af rijdt of je kiest ervoor de wandeling aan te gaan. Dit is een tien minuten waar je wordt getrakteerd op prachtige uitzichten, wijzelf zijn weleens een berggeit tegenkomen.

Op het strand zijn twee restaurants waar allerlei lekkere gerechten te krijgen zijn waaronder ook verse vis van de barbecue.


TarifaTarifa is het begin van de Costa de la Luz dat op vijf kwartier rijden bij ons vandaan ligt.

Het zijn uitgestrekte brede stranden met vaak gunstige winden, dus ideaal voor wind-, golf- en kitesurfen. Hier zijn alleen maar zandstranden.

Op het strand vind je veel strandtenten met die speciale Tarifa vibe. Het authentieke dorpje met de gezellige straatjes, boetiekjes en diverse restaurants waar je heerlijk kunt eten is zeker de moeite van het ontdekken waard.

Ook is het mogelijk om met de organisatie Firmm geheel verantwoord met hun boottocht op zoek te gaan naar walvissen, dolfijnen en orca’s. De laatste vind je alleen in de zomer. Met de boot kom je ook heel dicht bij Marokko aangezien de afstand tussen de twee landen maar twaalf kilometer is. https://www.firmm.org/nl/


Playa del Cable


Dit is het strand waar we het meest komen aangezien je hier vanaf ons met een half uurtje rijden bent, dus dat doen we dan ook vaak.

Op dit brede zandstrand bij Marbella vind je een paar fijne strandtenten waarvan Dolce Vita onze favoriet is. Omdat het hier ’s weekends vaak zo druk is raden wij aan hier doordeweeks heen te gaan. Achter het strand is een houten looppad dat je af kunt lopen. Ik denk dat het pad nu ongeveer twee kilometer is maar elk jaar wordt deze verlengd. Je kunt ook de andere kant op lopen en dan kom je al snel bij de boulevard van Marbella.

Parkeren kun je makkelijk voor één euro op het grote terrein dat vlakbij de kust ligt.Cabo PinoDit strand hoort ook bij Marbella, zo’n tien minuten verder rijden dan Playa del Cable.

Hier vind je veel dennenbomen (pinos) en zandduinen. Het strand is niet heel breed maar met de duinen erachter wel heel mooi, je kunt lekker wandelen door deze duinen over de houten looppaden die zijn aangelegd. Het is een zandstrand met hier en daar wat rotsen en met een gedeelte naaktstrand.

Er zijn diverse restaurants en strandtenten te vinden. En tussen de twee pieren die er zijn wordt er, behalve in de zomer, vaak aan golfsurfen gedaan. Er is een groot parkeerterrein waar je wederom maar één euro parkeergeld betaald.

121 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page