top of page
  • Bianca

Genieten van de natuur in Andalusië
Ik las laatst een mooie quote: ´´if you truly love nature you find beauty everywhere´´, oftewel als je echt van de natuur houdt zie je overal schoonheid. En hoe waar is dit! In de natuur heb je niet veel nodig om te kunnen genieten.


In Zuid-Spanje mogen wij elke dag van deze schoonheid genieten. Ons uitzicht om te beginnen. Wij kijken uit over de bergen van het natuurgebied Sierra de las Nieves. Hier zijn grote gedeeltes van de berghellingen bedekt met dennenbomen en boven de boomgrens steken de pieken van de bergketen uit met in de winter regelmatig besneeuwde toppen. Als je door dit gebied rijdt zie je geregeld wilde berggeiten. Onze tuin is groen en vol met vlinders en vogels, hoe fijn is dat. Steeds meer vogels maken nestjes bij ons in de tuin. Waar ik erg op hoop is dat we zwaluwen krijgen die een nest maken. Ik denk dat we daar misschien een beetje mee moeten helpen door een plankje onder de dakgoot te plaatsen.


De schoonheid ervaar ik ook op onze wandelingen. Wat kom je hier door mooie stukjes natuur. In de winter leidt ons dat door de bergen en in de zomer lopen we door de vele beken en rivieren die hier in het binnenland zijn. Soms moet je dan de rugzak omhoog houden omdat het diep wordt. Ook onderweg zie je veel vogels zoals de zwaluw, bijeneters, wielewaal, verschillende roofvogels en soms als we geluk hebben een ijsvogeltje. Lopen door het water in de beken is mooi en de kinderen vinden het avontuurlijke daaraan leuk. Onderweg springen er kikkertjes het water in en af en toe zie je een schildpadje. Lopen door het water geeft verkoeling en door het riet loop je veel in de schaduw. Dan nog is het aan te raden om in de zomermaanden niet op het heetst van de dag te gaan lopen, maar ‘s morgens of rond acht uur ‘s avonds is het heel goed te doen.

Vanuit onze vakantiehuizen is het mogelijk om wandelingen door de Sierra de las Nieves te maken. Twee uitgezette wandelingen beginnen in het dorp op vijf minuten lopen. Voor een aantal rij je maximaal een half uur met de auto. Vraag ons naar de mogelijkheden. Voor meer wandelingen hebben wij een e-boek gemaakt met uitleg waar de routes beginnen en wat er speciaal aan is. Deze wandelingen hebben wij via de locals leren kennen en wij willen ze op deze manier graag met jullie delen. Vraag het gratis e-boek aan op onze website zodat dit de volgende vakantie mee kan naar Andalusië. https://www.nidoaguilablanca.com/gratis-tips-over-andalusi%C3%AB

88 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page