top of page
  • Bianca

Andalusië experienceEr wordt mij vaak gevraagd waarom wij in Andalusië zijn gaan wonen. Ik moet dan toegeven dat ik er een beetje verliefd op ben. Het is hier zo prachtig; de natuur, de mensen, de dorpen en steden, het weer en ook niet te vergeten het eten.

De hectiek in het dagelijkse leven is hier ook anders, het is zo veel relaxter. Er wordt niet zo moeilijk gedaan om ‘kleine dingetjes’, niet weken van te voren je agenda moeten trekken om te kijken wanneer je met vrienden af kunt spreken en we letten veel minder op elkaar in de kritische zin. Parkeer jij even dubbel of fiets je op de stoep dan is er niemand die het nodig vindt daar wat van te vinden of over op te merken.

Nou hebben we ook in andere gedeelten van Spanje gewoond en daar is het zeker ook heel ontspannen wonen maar het zuiden heeft mijn hart wel echt gestolen!


En dit merk je natuurlijk ook als je hier op vakantie bent. De mensen zijn gek op kinderen dus die kunnen eigenlijk nooit iets verkeerd doen. Ook niet als je in een restaurant bent wat betekend dat je als ouder ontspannen uit eten kunt gaan. Zelf vind ik de mensen ontzettend vriendelijk wat je merk in het verkeer, zo wordt er vaker voorrang gegeven en auto rijden voelt niet zo gejaagd.

Wat ook nog een groot voordeel is zijn de prijzen in vergelijking met Nederland, deze liggen een stuk lager. Hierdoor wordt uit eten en shoppen nog aantrekkelijker.


Buiten de culturele verschillen is het klimaat natuurlijk ook een groot pluspunt. In de zomer is het altijd goed weer om een dag aan het water door te brengen met de heerlijke zwoele avonden die je dag afsluiten. Met driehonderd zon dagen per jaar is het in de winter dikwijls ook lekker weer met overdag vaak temperaturen van toch nog wel twintig graden of meer.Voor de echte Andalusische experience, ga eens het binnenland ontdekken. Aan de kust

kunnen de locals door de drukte van het toerisme de Zuid-Spaanse manier wel eens kwijtraken waardoor ze wel eens wat korter af kunnen zijn en de prijzen zijn dikwijls wat hoger kunnen liggen.

Maar iets verder van de kust waar je geniet van prachtige vergezichten en indrukwekkende bergen kost je kopje koffie, na een duik in een stuwmeer of beek, vaak maar één euro. Op deze plekken leer je het authentieke Andalusië pas echt kennen!

En ik ben er van overtuigd dat Andalusië dan ook een speciaal plekje in jouw hart inneemt. Wij willen hier in ieder geval nooit meer weg!


35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page