top of page
  • Bianca

Paardrijden in Andalusië


Eind Oktober zijn mijn vriendin Martine en ik met de jaarlijkse paardrijrit van Guaro “la ruta de Guaro” meegeweest. Deze rit duurt vijf en iedereen uit de buurt kan zich daarvoor inschrijven.

Wij reden op paarden van Juan, bij hem gaan ook altijd onze gasten rijden en ik ga regelmatig mee. De eerste keer dat ik met Juan een rit ging maken reed ik op een van zijn merries die twee veulens had. Die veulens gingen die rit alletwee met ons mee en toen ik zo door de rivier en de bergen reed was ik verkocht. Fantastisch paardrijden in Andalusie!

En nu ging ik dus voor het eerst mee met “la ruta de Guaro”. Na de hele week regen gehad te hebben was het die zaterdag zonnig met wat schapenwolkjes, perfect paardrijweer. Mijn paardje was in het begin een beetje jolig doordat het wat fris was. Na de beek te zijn overgestoken klommen we steeds hoger de bergen in en werd mijn paard al snel rustiger. De uitzichten waren fantastisch. Onderweg kregen we een broodje en wat te drinken. Toen ik mijn handen vol had daarmee, besloot mijn paard te gaan rollen. Stond ik er opeens naast. Hij is jong en is nog in de leer.

Na een stukje door het dorp te hebben gereden vervolgden we onze weg die langs La Molineta ging. Daar stonden familie, vrienden en gasten ons op te wachten, zij hebben een aantal van deze foto’s gemaakt. Aangekomen bij het vertrek- tevens- eindpunt stond er een heerlijk stoofpotje en drankje voor ons klaar. Het was een fantastische dag.

Volgend jaar staat de rit voor vijf Oktober gepland, dan zijn wij er zeker weer bij.


9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page